Jørgen Juul Rasmussen, formand for El-forbundet og medlem af LO's daglige ledelse. Foto: Def.dk

Fagforbund smækker kassen i for Thorning

Politik

19/09/2014 11:33

Suleman Haider

Utilfredshed med regeringens dagpengelinje får fagforbund til at overveje at droppe socialdemokratisk støtte.

Problematikken om dagpenge ser nu ud til at få økonomiske konsekvenser for Socialdemokraterne.

En række fagbund, der støttede partiet under valgkampen i 2011, siger til Berlingske, at de enten allerede har besluttet sig for at stoppe pengestrømmen til Socialdemokraterne eller overvejer at gøre det.

I forvejen har 3F - Danmarks største fagforbund og en af Socialdemokraternes historiske støtter - meldt ud, at det ved et kommende valg vil lave kampagner med afsæt i egne medlemmers holdninger og ikke enkelte partiers.

Berlingske har ringet til de fagforbund, der i 2011 gav over 20.000 kroner i direkte støtte til Socialdemokraterne, og hørt, om de vil fortsætte støtten. El-forbundet, Serviceforbundet, Malerforbundet, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Frisør- og Kosmetikerforbund og BAT-kartellet siger alle, at de som minimum overvejer, om støtten skal fortsætte.

Jørgen Juul Rasmussen, formand for El-forbundet og medlem af LO's daglige ledelse, oplyser, at han sammen med et flertal i sin hovedbestyrelse har indstillet til vedtagelse på næste måneds forbundskongres at stoppe med at give Socialdemokraterne økonomisk støtte.

- Vores frustration begyndte med trepartsforhandlingerne, som ikke blev til noget, men deres syn på dagpengene er dråben. De forstår ikke, hvordan almindelige lønmodtagere har det, siger han til Berlingske.

Serviceforbundet regner ligeledes med at stoppe støtten, fordi "Socialdemokraterne ikke opfører sig som et arbejderparti længere."

Partisekretær Lars Midtiby fra Socialdemokraterne, der skal være med til at koordinere en kommende valgkamp, erkender, at pengeindsamlingen har stor betydning for partiets muligheder for at få budskaber igennem.

- Men det her er selvstændige foreninger, og de må jo gøre op, hvor de mener, at de får varetaget deres interesser bedst. Jeg mener, at vi har leveret gode resultater til fagbevægelsens medlemmer, siger Lars Midtiby til Berlingske.

 

Mest Læste

Annonce