FAKTA: Her er den nye aftale om dobbeltuddannelse

Velfærd

31/01/2017 11:20

Nick Allentoft

Regeringen, S og DF lemper aftale om dobbeltuddannelse, så man efter seks år kan påbegynde en ny uddannelse.

Regeringen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti bløder nu op på det uddannelsesloft, som partierne i december blev enige om at indføre.

Loftet betød, at studerende, der havde gennemført en uddannelse, ikke havde lov til at påbegynde en ny på samme eller lavere uddannelsesniveau.

Her kan du læse, hvad opblødningen af aftalen består i:

* Alle med en videregående uddannelse kan fremover søge ind på en ny videregående uddannelse, seks år efter at de har afsluttet deres uddannelse.

* Den såkaldte positivliste består. Listen opregner uddannelser, der er undtaget loftet, fordi arbejdsløsheden er lav, og hvor man altså godt kan begynde med det samme, selv om man har afsluttet en uddannelse på samme niveau.

* Der er lige nu 24 uddannelser på positivlisten, som revideres hvert andet år.

* Alle kan søge dispensation, hvis de af helbredsmæssige årsager ønsker en ny uddannelse inden for seks år efter afslutning af første uddannelse, eller hvis den første uddannelse er forældet.

* Uddannelsesloftet blev indført for at skaffe 308 millioner kroner på uddannelsesområdet, som forligsparterne havde forpligtet sig at finde i forbindelse med dagpengeaftalen fra 2015.

* De penge venter regeringen - trods opblødningen - fortsat at finde med det reviderede loft.

Kilder: Regeringen, DR.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce