FAKTA: Her er Enhedslisten tre nye krav til finansloven

Politik

15/10/14 8:44

Suleman Haider

Enhedslisten vil have politiske forhandlinger om geotermisk varme, bilafgifter og elbiler.

Når Enhedslistens topfolk med politisk ordfører Johanne Schmidt-Nielsen og Frank Aaen i spidsen møder op i Finansministeriet efter efterårsferien for at forhandle om næste års finanslov med Bjarne Corydon (S), kommer de med en ny og forlænget ønskeseddel.

Læs også: Temaside om finansloven 2015

Onsdag har Enhedslisten således præsenteret tre nye forslag, som de vil forhandle med regeringen. 

Se her, hvad de går ud på:

* Enhedslisten vil omlægge registreringsafgiften for cirka fire-fem milliarder kroner og gøre den mere grøn. Partiet vil blandt andet fjerne fradraget for bilradioer, sikkerhedsseler og selealarmer for i stedet at bruge pengene på at forbedre vilkårene for cyklister, samkørsel og delebiler. 

* Enhedslisten vil forlænge afgiftsfritagelsen for elbiler, skriver Børsen. Fritagelsen udløber ellers efter 2015.

* Enhedslisten vil have staten til at etablere en garantiordning, der kan tage hovedparten af den økonomiske risiko, når der skal bores efter varme i undergrunden, skriver Politiken.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.