FAKTA: Her er fløjene i SF

Politik

06/02/2014 10:47

SF er opdelt i flere fløje. Få et overblik over nogle af de mest centrale personer her.

SF er ude af regeringen, Annette Vilhelmsen har trukket sig som formand og partiet skal derfor finde en ny frontfigur.

Partiet er opdelt i henholdsvis en rød og en grøn fløj samt en centrumgruppe. Kort sagt er den grønne fløj pragmatisk og vil sætte fingeraftryk på de politiske forlig, mens den røde fløj ikke vil være i regering for enhver pris.

 

* Rød fløj:

- Karsten Hønge: Støttede Villy Søvndal i at skabe et mere moderne SF, men blev senere kritisk over for projektet i regeringen. Derfor tilhører han i dag den røde fløj.

- Trine Pertou Mach: Har altid været en del af SF's venstrefløj. Afviste for nylig at gå efter formandsposten.

- Lisbeth Bech Poulsen: Trak sig som politisk ordfører på grund af den interne splid i SF om aktiesalget i Dong til Goldman Sachs.

- Özlem Cekic: Har også afvist, at hun er i spil til formandsposten.

 

* Centrum:

- Jonas Dahl: Partiets midterkompromis. Han nævnes som en af favoritterne til formandsposten. Det vides endnu ikke, om han stiller op.

- Karina Lorentzen Dehnhardt: Forlod posten som gruppeformand efter balladen om Dong.

- Holger K. Nielsen: Tilhører egentlig den røde fløj, men har rykket sig mere mod højre, efter at han har været i regeringen. Støtter Pia Olsen Dyhr, der tilhører den grønne fløj, i kampen om formandsposten.

- Eigil Andersen.

 

* Grøn fløj:

- Pia Olsen Dyhr: Den oplagte formandskandidat fra den grønne fløj. Hun har dog endnu ikke sagt, om hun ønsker at stille op.

- Steen Gade: Tidligere mentor for Pia Olsen Dyhr.

- Pernille Vigsøe Bagge: Ny gruppeformand i partiet efter uroen omkring Dong. Bakker Pia Olsen Dyhr op i formandskampen.

- Mette Touborg: SF's anden næstformand, som også forlod sin post efter Dong-sagen. Peger også på Pia Olsen Dyhr som ny formand.

 

SF's afgående formand, Annette Vilhelmsen, er svær at placere. Hun begyndte på venstrefløjen, men endte reelt set på den grønne fløj.

 

Kilde: DR og Erik Holstein, politisk kommentator på Altinget.dk.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce