FAKTA: Tre anderledes optagelsesformer

Velfærd

24/11/14 10:51

Nick Allentoft

Rapport skaber debat om optagelsesformer på videregående uddannelser. Læs her om tre, der skiller sig ud.

Mange danske studerende optages på en videregående uddannelse på baggrund af karakterer fra deres ungdomsuddannelse.

Mandag fremlagde kvalitetsudvalget for videregående uddannelser en række anbefalinger til de videregående uddannelser.

Læs om Kvalitetsudvalget

Læs om Kvalitetsudvalget

Se vores temaoversigt med artikler om regeringens Kvalitetsudvalg. Klik her.

Her kan du læse om tre alternative optagelsesformer:

* Syddansk Universitet (SDU)

Det sundhedsvidenskabelige fakultets optagelse består af en kombination af multiple choice-test inden for tre forskellige områder, som er kvantitet, sproglig og kritisk ræsonnement. Derudover er der interview om emner, som er relevante for uddannelsen.

Erfaringen er, at proceduren mindsker frafaldet blandt studerende optaget gennem kvote 2. I 2017 skal 25 procent optages på denne måde. På sigt skal optagelsesformen anvendes på samtlige uddannelser på SDU.

* Læreruddannelsen

Læreruddannelserne melder om positive erfaringer med optagelsessamtaler for ansøgere med under 7 i karaktergennemsnit. Vurderingen er, at det medvirker til at øge motivationen.

* Veterinærmedicin

Halvdelen af de studerende optages gennem kvote 2. Optagelsen foregår ved en skriftlig optagelsesprøve og dernæst en samtale for ansøgerne med de bedste besvarelser.

Formålet er at sikre mangfoldighed blandt de studerende på et studie, hvor der er meget høj adgangskvotient i kvote 1.

Kilde: "Høje Mål - fremragende undervisning i videregående uddannelser".

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.