Finanslov: Rabat på fagforening kan svække gule forbund

Politik

07/10/2014 12:15

Suleman Haider

Regeringens forslag om højere fradrag på fagforeningskontingent vil påvirke hver sjette til enten at forblive medlem af en fagforening, melde sig ind i en, eller fravælge en billigere uafhængig fagforening. Det viser en ny meningsmåling foretaget blandt 611 danskere af Wilke for Avisen.dk.

Ifølge beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) er det afgørende at bevare en høj organisationsgrad på det danske arbejdsmarked.

"Vi ønsker at fremme, at så mange lønmodtagere som muligt melder sig ind i en faglig organisation, fordi det er det stabile grundlag, den danske model står på. Og det skal den også i fremtiden," siger hun til Avisen.dk.

I forbindelse med genopretningspakken i 2010 besluttede VKO-regeringen at nedsætte fradraget for faglige kontingenter fra 6.000 til 3.000 kroner årligt. Nu vil SR-regeringen skrue fradraget op til 6.000 kroner igen. Det betyder en besparelse på op til 120 kroner om måneden for alle, der betaler mere end 250 kroner i månedligt kontingent.

Der bliver dog næppe nogen fagforeningsrabat, hvis regeringen som sidste år ender med at lave finanslov med de borgerlige partier. Rabat på faglige kontingenter er forkert brug af skattekroner, mener Venstres arbejdsmarkedsordfører Hans Andersen.

"Vi vil hellere bruge pengene på at fortsætte bolig-job ordningen (håndværkerfradraget, red.), så vi sikrer, at flere mennesker kommer i job fremadrettet," siger han til Avisen.dk.

Læs mere: Her

 

 

Mest Læste

Annonce