Finansministerpost til Kristian Jensen slår V-arvefølge fast

Politik

28/11/16 10:06

Nick Allentoft

Statsministeren markerer, at Kristian Jensen (V) er nummer to i Venstres arvefølge, siger kommentatorer.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsenterer mandag formiddag trekløverregeringens nye ministerhold på Amalienborg. 

Allerede på forhånd er det begyndt at sive, hvilke ministerposter partierne har fået tildelt. 

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Blandt andet forlyder det, at nuværende udenrigsminister Kristian Jensen (V) forlader sin post for at rykke ind i finansministeriet på et af landets tungeste ministerposter. 

Dermed slår Lars Løkke Rasmussen arvefølgen i Venstre fast, vurderer Troels Mylenberg, som er politisk kommentator og chefredaktør på Jysk Fynske Medier. 

- Det skal være slut med snak om, at Kristian Jensen kun er med på sidelinjen. Med valget virker det som om, at statsministeren har erkendt, at Kristian Jensen er nummer to i Venstre, siger han.

Også politisk redaktør hos Radio24syv, Brian Weichardt, spår, at Kristian Jensen nu får det perfekte CV til at overtage formandsposten efter Løkke.

- Han har været ude, og nu kommer han hjem. I forhold til det formandsopgør, der hele tiden har luret, må man bare sige, at nu er det virkelig op ad bakke for andre potentielle kandidater at udfordre finansministeren, siger Brian Weichardt

Det ventes, at Venstre får 13 ministerposter. Liberal Alliance får seks, og De Konservative får tre. 

Det tegner et billede af, at de to nye partier i regeringen har haft forskellige prioriteter i fordelingen af poster. 

- Det virker som om, at De Konservative er gået efter nogle meget specifikke ministerier, mens Liberal Alliance har villet have så mange som muligt, siger Troels Mylenberg. 

Det nye ministerhold bliver præsenteret klokken 11 på Amalienborg. Herefter er der overdragelser i de enkelte ministerier, hvor gamle ministre takker af, og nye træder til.

Annonce