Flere kræftpatienter bliver behandlet hurtigt

Velfærd

30/11/2015 13:31

Nick Allentoft

Regioner er kommer bedre med, når det gælder kræftpakkeforløbene, der skal sikre alle rettidig behandling.

Det går fremad med kræftbehandlingen ifølge nye tal, som offentliggøres af Sundhedsministeriet mandag.

De viser, at i 3. kvartal 2015 kom 85 procent af de henviste patienter igennem kræftpakkeforløbene inden for den tid, som Sundhedsstyrelsen anbefaler.

Alle regioner minus Region Midtjylland kommer ud med det bedste resultat nogensinde. Dermed nærmer regionerne sig så småt målet om, at 90 procent af alle kræftpakkeforløb skal gennemføres inden for standardforløbstiden.

Det skal sikre, at patienter med kræftsymptomer hurtigt bliver udredt på sygehusene, og at de syge kommer i behandling.

Til sammenligning var det i 2013 og 2014 henholdsvis 79 og 83 procent af kræftpakkerne, der blev gennemført inden for de anbefalede tider, ifølge de første opgørelser.

- Det er betryggende og stærkt, at den danske kræftbehandling nu har nået et niveau, hvor så mange kræftpatienter får specialiseret og kompetent behandling til tiden. Kræftpakkerne virker, siger Bent Hansen (S), der er formand for Danske Regioner.

Sundhedsminister Sophie Løhde (V) glæder sig også over tallene.

- Men der er fortsat et stykke, før regionerne lever op til deres egen målsætning på 90 procent. Hun peger også på, at kun 68 procent af brystkræftforløbene gennemføres til tiden i Region Nordjylland mod 94 procent i Region Sjælland.

- Vi skal have reduceret den geografiske ulighed i sundhed, siger ministeren.

Især Region Hovedstaden og Region Sjælland, der har haltet slemt bagefter med kræftforløbene, er kommet godt med på det seneste. Det glæder direktør Leif Vestergaard Pedersen fra Kræftens Bekæmpelse.

- Det er med til at styrke den ønskede lighed i behandlingen for alle, og det er glædeligt, at det generelt går frem stort set alle steder. Men desværre kommer der som altid en opdatering af tallene om nogle måneder, som typisk trækker 6-7 procent ned, så vi er ikke i mål endnu, siger han.

Kræftens Bekæmpelse peger dermed på, at hver fjerde kræftpatient fortsat ikke får behandling inden for den tidsfrist, der er anbefalet af lægerne.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce