Flere millioner til antiterror

Politik

06/03/2015 09:51

Nick Allentoft

Der er gået proces i den, siger justitsministeren om de fortsatte forhandlinger om en terrorpakke. Pinligt, hvis de ikke kan blive enige, siger kommentator.

Justitsminister Mette Frederiksen (S) havde en pose med yderligere 50 millioner kroner med til forhandlingsbordet, da hun torsdag mødtes med partierne bag politiforliget for at diskutere regeringens antiterrorpakke i kølvandet på attentaterne i København i februar.

Der var på forhånd lagt op til en delaftale, så man kunne sætte nu i alt 130 millioner kroner af til et øget terrorberedskab for 2015 og så forhandle resten på plads senere. 

Men det blev ikke tilfældet, hvilket ærgrer Mette Frederiksen.

- Vi vil bare gerne have lavet en aftale så hurtigt som muligt. Det er uforståeligt, at man gør det til et spørgsmål om proces, siger hun.

Hendes udfald skyldes, at ordførere fra Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative og SF løbende har kritiseret, at man forhandler uden at have en samlet redegørelse om attentaterne, der var rettet mod et debatarrangement på Østerbro og synagogen i København 14. februar.

Skudattentaterne kostede to civile mennesker livet, mens seks politifolk blev såret. 

Redegørelsen er bestilt af justitsministeren hos politi og efterretningsvæsen, men er endnu ikke færdig.

- Vi vil gerne løse problemerne og finansiere dem. Men når ikke vi kan få at vide, hvad det er, vi skal finansiere, er det svært. Vi bliver nødt til at få et overblik over, hvilke regninger vi står over for, siger Venstres finansordfører, Peter Christensen.

Politisk kommentator Hans Engell mener dog ikke, at regeringen og oppositionen har noget alternativ til at blive enige om terrorplanen. Der er forventning om, at politikerne viser samlet front, siger han.

- Det vil være dybt pinligt, hvis de ikke kan blive enige om en terrorpakke. Det vil sende nogle helt forkerte signaler til vælgerne. Der er en klar forventning om, at der selvfølgelig kan etableres et stærkt politisk flertal bag en terrorpakke, siger Hans Engell.

Der er først lagt op til nye møder i den kommende uge, og det skyldes, at Justitsministeriet skal finde svar på de spørgsmål, der er blevet stillet under torsdagens forhandlinger.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce