Flere udsættes for identitetstyveri

Velfærd

18/11/14 8:54

Suleman Haider

En stjålet pung eller et cpr-nummer, der er faldet i de forkerte hænder, giver problemer og frustrationer for flere og flere danskere. Det viser tal over antallet af identitetstyverier, hvor tyve misbruger personlige oplysninger fra deres ofre, fra en række af landets forsikringsselskaber, skriver metroxpress.

Med de personlige oplysninger i hånden kan identitetstyvene blandt andet købe elektronik eller køre ulovligt med den offentlige trafik og tørre regningen af på offeret.

»Det er en kriminalitetsform, som udvikler sig ret voldsomt,« fortæller forretningsudviklingschef Sune Bille Larsen fra Tryg.

Hos Tryg er antallet af kunder, der bliver plaget af uberettigede regninger og henvendelser fra kreditorer, steget fra 30 i 2013 til 132 i de ni første måneder af 2014.

 Hos Alm. Brand er antallet i samme periode i år 67 mod 40 hele sidste år, mens også Codan oplever en stigning. 

Fakta: 73.000 anslås at være berørt

Det samlede antal identitetstyverier i Danmark er ukendt, da Rigspolitiet ikke har statistik på området. En rapport fra Københavns Universitet fra 2013 anslår dog, at 73.000 danskere fik stjålet kreditkortoplysninger, personlige oplysninger som cpr-nummer eller adgangskoder på nettet i 2012. Rigspolitiet har da også nedsat et Cyber Crime Center, der blandt andet skal gøre det nemmere at overvåge udviklingen i identitetstyverier.. 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.