Flertal mod Støjberg er på plads i statsborgerskabssag

Politik

03/09/2015 13:31

Nick Allentoft

Indfødsretsudvalget har besluttet, at 2500 personer fortsat skal have dispensation i sag om statsborgerskab. Inger Støjberg (V) bøjer sig.

Et flertal i Folketingets Indfødsretsudvalg har igen stemt for at give dispensation i 2500 statsborgerskabssager. Det står klart, efter at Liberal Alliance torsdag stemte ja.

- Udvalget har gjort, som det fik besked på. Beskeden fra ministeren var at genbehandle sagerne, og udvalget er nået frem til, at de 2500 personer får et ja til dispensation, siger Jan E. Jørgensen, indfødsretsordfører for Venstre.

- Udvalget er nået frem til samme beslutning som sidst, tilføjer han.

Adspurgt om det betyder, at udvalget går imod udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V), svarer Jan E. Jørgensen:

- Ministeren bad i går om, at sagerne skal genbehandles, og det har vi gjort allerede i dag, så det er i hvert fald gået hurtigt.

Allerede onsdag løftede Leif Rasmussen, LA's indfødsretsordfører, sløret for, at han ville blokere for Inger Støjbergs forslag.

- Jeg har levet op til det, jeg har sagt de forgangne dage. Ministeren står for sin politik, og jeg står for min, siger Leif Rasmussen og fortsætter:

- Udvalget - sammen med Liberal Alliance - giver de her mennesker den dispensation, som de var stillet i udsigt, så det er jeg godt tilfreds med. Det er et anstændigt politisk resultat.

På udvalgsmødet blev også 255 andre personers sager behandlet. Inger Støjberg havde nemlig i første omgang lagt op til, at kun 255 sager om dansk statsborgerskab skulle behandles. Det var før ministeren onsdag oplyste, at yderligere 2500 sager var i spil.

Mens de 2500 får grønt lys til dansk statsborgerskab, var resultat mere blandet for de 255. 

Ifølge Jan E. Jørgensen, der ikke husker det endelige resultat, var der både "jaer" og "nej'er til de 255 ansøgere.

Støjberg bøjer nakken  Integrationsminister Inger Støjberg (V) retter nu ind efter et flertal i Folketinget i statsborgerskabs-sag. Det sker efter, at Folketingets Indfødsretsudvalg torsdag - igen - har stemt for at give dispensation i 2500 statsborgerskabs-sager.   - Et flertal i Indfødsretsudvalget har i dag besluttet at meddele dispensation til cirka 2500 personer, der ikke lever op til kriterierne for at opnå dansk statsborgerskab, skriver Inger Støjberg i en mail til Ritzau.   - Det er flertallets beslutning, og det er ingen hemmelighed, at jeg er uenig.  Mit ønske var at udvalget genbehandlede sagerne. Det har de nu gjort, selv om jeg vil være ærlig at sige, at det er en noget alternativ behandling af sagerne, der er sket i udvalget i dag, lyder det fra ministeren.   - Nu vil regeringen tilrettelægge den videre proces for, hvordan disse mennesker kan blive optaget på et lovforslag, herunder sikre at alle personer er blevet tjekket af PET, så der ikke gives statsborgerskab til personer, der kan være til fare for statens sikkerhed, skriver hun.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce