Flygtningekrisen normaliseret: EU-Kommissionen kræver grænsekontrol ophævet

Politik

02/05/2017 18:34

Nick Allentoft

Der er efterhånden så godt styr på strømmen af flygtninge og migranter til EU, at Schengen-grænser kan åbnes. Grotesk, mener DF.

EU-Kommissionen kræver, at Danmark i løbet af de kommende seks måneder ophæver den midlertidige grænsekontrol. 

Kravet gælder også Østrig, Tyskland, Sverige og Norge.

Ny Europa-sektion på DenOffentlige

Europa-debatten er blevet historisk væsentlig. Derfor kan du på DenOffentlige.dk/europaeisk-samarbejde finde en selvstændig sektion, der debatterer og formidler fra debatten om Europa og det europæiske samarbejde.

Vores Europasektion skabes i samarbejde med udgiverne på DenOffentlige.

For halvandet år siden fik de fem lande helt ekstraordinært lov til at genindføre grænsekontrollen ved deres ellers åbne Schengen-grænser.

Det skete, da tilstrømningen af flygtninge og migranter var på sit højeste. 

I dag er situationen dog så meget under kontrol, at grænserne igen kan åbnes, mener EU-Kommissionen. 

- Tiden er kommet til gradvist at vende tilbage til et fuldt fungerende Schengen-system, siger migrationskommissær Dimitris Avramopoulo. 

Danmarks midlertidige grænsekontrol mod Tyskland blev indført 4. januar 2016. Siden er den blevet forlænget ad flere omgange.

DF: Grotesk  Dansk Folkepartis udlændingeordfører kalder det uforskammet af EU at kræve grænsekontrollen udfaset.   - Det er meget uforståeligt. De tror, at de kan tillade sig at diktere, hvordan Danmark skal agere som en suveræn nation, siger han videre. Jeg synes, det er uforskammet og respektløst over for Danmark og de andre europæiske lande, der har god erfaring med den grænsekontrol, som vi har kørt med i et stykke tid, siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen.   I stedet for at følge EU-Kommissionens anbefaling, mener Martin Henriksen, at regeringen bør holde fast i grænsekontrollen ved grænsen til Tyskland.   Og det skal ikke stoppe der:   - Det er Dansk Folkepartis klare holdning, at vi skal have mere grænsekontrol. Vi skal udbygge den, og vi skal også til at etablere grænsekontrol mod Sverige, siger han.   - Så vi ønsker at gå i den modsatte retning af, hvor EU vil.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce