Fødselsdag: Tre gange måtte dronningen frem på balkonen

16/04/2015 15:19

Nick Allentoft

De fremmødte på en stuvende fuld Amalienborg Slotsplads kunne ikke få nok af dronningen.

En stuvende fuld Amalienborg Slotsplads ville ikke give slip på dronning Margrethe og hendes familie, da hun torsdag blev hyldet på sin 75-års fødselsdag.

Tre gange kom dronningen smilende og glad ud på balkonen og lyste op i sin lysegrønne kjole.

Præcis klokken 12 gik dørene til balkonen på Christian VII's Palæ op.

Folk i alle aldre - med og uden kroner og flag - var mødt op, da dronningen under stor jubel kom ud for at blive hyldet. 

Dronning Margrethe, der i år er alene på balkonen for første gang i sin regeringstid, førte an i et nifoldigt leve, hvorefter Livgarden spillede "Kong Christian". 

På de to øvrige balkoner stod kronprinsparret med deres fire børn og på den anden stod prins Joachim og prinsesse Marie med deres børn.

Da den kongelige familie igen kom ud på balkonen, var der trængsel - alle otte børnebørn, to sønner, to svigerdøtre, var samlet om dronningen, der glad vinkede til alle de fremmødte.

Prins Henrik er ramt af influenza og kan derfor ikke være med til at fejre sin hustrus store dag.

Dronningen virkede synligt stolt over sin familie og også meget stolt af sine otte børnebørn, der er i alderen fra tre til 15 år.

- Mine børnebørn får nok ikke lige så meget tid, som mange andre børnebørn gør. Men jeg glæder mig enormt over dem, det er nogle herlige unger, har hun for nylig fortalt i et interview med Alt for Damerne.

Efter hyldesten på slotspladsen kører dronningen sammen med kronprinsparret i karet eskorteret af Gardehusarregimentets hesteeskadron fra Christian VII's Palæ via Strøget til Københavns Rådhus, hvor der er officiel modtagelse og frokostreception. 

Derefter er der underholdning, og overborgmester Frank Jensen (S) holder tale og overrækker dronningen byen Københavns gave.

Klokken 14 er det igen tid til at hilse og vinke til københavnerne, denne gang fra rådhusets balkon.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce