Førstegangsvælgere frastødes af politikernes tone

Politik

10/06/2015 11:32

Suleman Haider

»Nej, der er rigtig mange ting, du ikke forstår.« Sådan lød den skarpe kommentar fra Lars Løkke Rasmussen (V), da han tørnede sammen med Helle Thorning-Schmidt (S) i DR’s tv-duel i søndags. Thorning afbrød gentagne gange Løkke, og igen og igen angreb de hinandens svage punkter.

Men noget tyder på, at de to statsministerkandidater ikke har taget førstegangsvælgerne i ed, skriver metroxpress. I hvert fald mener hele 47 procent af dem, at tonen i den politiske debat er dårlig, mens kun 17 procent mener, den er god. Samtidig siger 65 procent af førstegangsvælgerne, at der er for meget ‘mudderkastning i den politiske debat’. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

»Danskerne er trætte af, at politik er blevet et slagsmål om at mistænkeliggøre modparten. Det viser flere undersøgelse,« siger Christian Kock, professor i retorik ved Københavns Universitet.

Lektor Johannes Andersen, som forsker i unge og demokrati ved Aalborg Universitet, hæfter sig ved, at tonen er særlig grim på den politiske midte:

»Det frastøder førstegangsvælgere, som i stedet søger mod partier som Alternativet, Liberal Alliance og Enhedslisten, som har en anden måde at debattere på. Samtidig vil disse partier noget helt andet end S og V, hvor forskellene i politikken er så små, at Thorning og Løkke i stedet slås om at fremstå mest troværdig,« siger han til metroxpress.

 

 

 

Mest Læste

Annonce