Folk over 50 år er ledige i længst tid

Politik

30/6/14 8:28

Suleman Haider

Lønmodtagere, der er fyldt 50 år, er ledige i længere tid, hvis jobbet ryger, end deres yngre kolleger.

Det tager længere tid at finde et nyt job, hvis dåbsattesten er fra før 1964, end for de ledige lønmodtagere, der endnu ikke er fyldt 50 år. Det fremgår af beregninger, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har foretaget for Ugebrevet A4.

Det er gruppen af kontanthjælpsmodtagere over 50 år, der må vente længst på det nye job. For denne gruppe trækker ledigheden i gennemsnit mere end fem uger længere ud, end den gør for den gennemsnitlige ledige kontanthjælpsmodtager.

Hos LG Insight peger konsulent Lars Larsen på, at jobcentrene ikke har en målrettet indsats for at hjælpe gruppen af ældre ledige i arbejde.

- Vi har samarbejdet rigtig meget med kommunerne om indsatsen over for unge – vejledning, samarbejde med uddannelsesinstitutioner, tværfagligt samarbejde om unge med psykiske problemer og så videre, og så videre, siger han til Ugebrevet A4 og fortsætter:

- Men når det kommer til seniorernes særlige barrierer, sker der intet.

Beregningerne viser samtidig, at der er store geografiske forskelle på, hvor længe de ældre kontanthjælpsmodtagere skal gå ledige, før de finder et nyt job.

For ældre kontanthjælpsmodtagere går spændet fra 21,2 uger på Læsø til 42,6 uger i Københavns Kommune.

Hovedstaden halter også bagud, når det gælder om at skaffe job til ledige seniorer på dagpenge. Her er ventetiden i gennemsnit 22,7 uger, mens seniorerne i de kommuner, der klarer sig bedst, kun skal modtage dagpenge i cirka 17 uger, før de er tilbage på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), understreger over for Ugebrevet A4, at uddannelsesniveauet blandt de ældre københavnere er lavere end landsgennemsnittet, og at det derfor er sværere at få dem hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet.

FAKTA: Her er de ældre ledige i længst tid   Der er store geografiske forskelle på, hvor lang tid ældre lønmodtagere må gå ledige, hvis jobbet ryger.

Analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har foretaget en beregning af ledighedens længde fordelt på aldersklasser for Ugebrevet A4. 

Beregningerne viser den gennemsnitlige varighed af ledighedsforløb i de seneste fire år i landets 98 kommuner for både dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.

* Gennemsnitligt antal uger på kontanthjælp for personer over 50 år:

- De tre i toppen:

Læsø: 21,2 uger

Samsø: 30 uger

Lejre: 31,7 uger

- De tre i bunden:

København: 42,6 uger

Brøndby: 40,8 uger

Odense: 40,6 uger

* Gennemsnitligt antal uger på dagpenge for personer over 50 år:

- De tre i toppen:

Læsø: 16,7 uger

Varde: 17,1 uger

Ærø: 17,2 uger

- De tre i bunden:

Ishøj: 23,4 uger

Frederiksberg: 22,8 uger

København: 22,7 uger

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.