Folk over 50 år er ledige i længst tid

Politik

30/06/2014 10:28

Suleman Haider

Lønmodtagere, der er fyldt 50 år, er ledige i længere tid, hvis jobbet ryger, end deres yngre kolleger.

Det tager længere tid at finde et nyt job, hvis dåbsattesten er fra før 1964, end for de ledige lønmodtagere, der endnu ikke er fyldt 50 år. Det fremgår af beregninger, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har foretaget for Ugebrevet A4.

Det er gruppen af kontanthjælpsmodtagere over 50 år, der må vente længst på det nye job. For denne gruppe trækker ledigheden i gennemsnit mere end fem uger længere ud, end den gør for den gennemsnitlige ledige kontanthjælpsmodtager.

Hos LG Insight peger konsulent Lars Larsen på, at jobcentrene ikke har en målrettet indsats for at hjælpe gruppen af ældre ledige i arbejde.

- Vi har samarbejdet rigtig meget med kommunerne om indsatsen over for unge – vejledning, samarbejde med uddannelsesinstitutioner, tværfagligt samarbejde om unge med psykiske problemer og så videre, og så videre, siger han til Ugebrevet A4 og fortsætter:

- Men når det kommer til seniorernes særlige barrierer, sker der intet.

Beregningerne viser samtidig, at der er store geografiske forskelle på, hvor længe de ældre kontanthjælpsmodtagere skal gå ledige, før de finder et nyt job.

For ældre kontanthjælpsmodtagere går spændet fra 21,2 uger på Læsø til 42,6 uger i Københavns Kommune.

Hovedstaden halter også bagud, når det gælder om at skaffe job til ledige seniorer på dagpenge. Her er ventetiden i gennemsnit 22,7 uger, mens seniorerne i de kommuner, der klarer sig bedst, kun skal modtage dagpenge i cirka 17 uger, før de er tilbage på arbejdsmarkedet.

Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Anna Mee Allerslev (R), understreger over for Ugebrevet A4, at uddannelsesniveauet blandt de ældre københavnere er lavere end landsgennemsnittet, og at det derfor er sværere at få dem hurtigt tilbage på arbejdsmarkedet.

FAKTA: Her er de ældre ledige i længst tid   Der er store geografiske forskelle på, hvor lang tid ældre lønmodtagere må gå ledige, hvis jobbet ryger.

Analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har foretaget en beregning af ledighedens længde fordelt på aldersklasser for Ugebrevet A4. 

Beregningerne viser den gennemsnitlige varighed af ledighedsforløb i de seneste fire år i landets 98 kommuner for både dagpengemodtagere og kontanthjælpsmodtagere.

* Gennemsnitligt antal uger på kontanthjælp for personer over 50 år:

- De tre i toppen:

Læsø: 21,2 uger

Samsø: 30 uger

Lejre: 31,7 uger

- De tre i bunden:

København: 42,6 uger

Brøndby: 40,8 uger

Odense: 40,6 uger

* Gennemsnitligt antal uger på dagpenge for personer over 50 år:

- De tre i toppen:

Læsø: 16,7 uger

Varde: 17,1 uger

Ærø: 17,2 uger

- De tre i bunden:

Ishøj: 23,4 uger

Frederiksberg: 22,8 uger

København: 22,7 uger

 

 

Mest Læste

Annonce