Folketinget vil styrke tilsyn med læger

Politik

07/5/15 9:35

Nick Allentoft

Alle partier i Folketinget vil have undersøgt psykiatersag igen. Pulje til behandling af sindslidelser stryges
Regeringens partier har torsdag forhandlet en politisk aftale om Sundhedsstyrelsens fremtidige tilsyn på plads med sundhedsordførerne fra samtlige partier.   Som led i aftalen skal der nu laves en uvildig undersøgelse af Sundhedsstyrelsens tidligere redegørelse i den såkaldte "psykiater-sag", hvor en psykiater kunne fortsætte med at behandle patienter, selvom han selv var syg.   Det skønnes, at denne undersøgelse alene vil koste 4-4,5 millioner kroner.   Desuden lægger aftalen op til en gennemgang af omkring 1000 åbne tilsynssager med læger.   Gennemgangen skal blandt andet afdække, om styrelsen har taget de fornødne skridt i tilsynssagerne, har overholdt relevante tidsfrister og fulgt op på sagerne, hvis der er kommet indberetninger.    Partierne er blevet enige om at styrke Sundhedsstyrelsens tilsyn med læger og andre sundhedspersoner, og derfor får styrelsen tilført ekstra 46 millioner kroner i perioden 2015 til 2019.   Men pengene til finansieringen af disse undersøgelser finder som bekendt ikke sig selv.   Derfor har partierne nået til enighed om at finde pengene på forskellige puljer, herunder en pulje til "forebyggelse og behandling af sindslidelser" til 5,2 millioner kroner, som alligevel ikke slås op.   Med aftalen vil partierne også skabe større åbenhed og gennemsigtighed om Sundhedsstyrelsens tilsynsopgaver.    Det skal blandt andet ske gennem en lovændring, der fastsætter klare regler for offentliggørelse af Sundhedsstyrelsens tilsynsforanstaltninger over for sundhedspersoner.   /ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.