Folketingsmedlemmet Simon Kollerup betaler penge tilbage efter misbrug af folketingsmedlemmernes lejligheder.

Folketingsmedlem må betale 30.000 kroner tilbage

Politik

25/02/2015 21:56

Nick Allentoft

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Simon Kollerup betaler 30.000 kroner til Folketinget efter kritik.

Det nordjyske folketingsmedlem Simon Kollerup (S) har returneret til Folketinget, hvad han har fået for dobbelt husførelse for det seneste år, 30.000 kroner.

Det oplyste Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S), efter et møde i præsidiet onsdag eftermiddag. Det skriver nordjyske.dk.

Kollerup har været kritiseret for at have en af Folketingets lejligheder stående til rådighed uden at bruge den som andet end udløser af et tilskud på 30.000 kroner årligt. Han har for nylig frasagt sig lejligheden.

- Han har over for mig sagt, at reglerne ikke er utvetydige. Der har været diskuteret, om det var i orden, at han har beholdt den lejlighed så længe. Derfor har han af egen drift tilbagebetalt, hvad han har fået til dobbelt husførelse det seneste års tid, sagde Lykketoft.

- Jeg synes denne løsning er helt tilfredsstillende, sagde Lykketoft, som meget bestemt afviste at sige mere om den sag.

Folketingets præsidium vil nu rundsende et notat om, hvordan reglerne om dobbelt husførelse skal forstås.

- Man skal bruge de her lejligheder, som de hovedsagelige opholdssteder, når man er til møder i Folketinget, og ikke bo andre steder.

Kollerup og hans kæreste bor i en lejlighed i nærheden.

Han erkender, at "jeg har båret mig klodset ad", siger han i pressemeddelelse.

- Jeg har måttet erkende, at min fortolkning af reglerne har kunnet diskuteres, og at min fortolkning derfor har kunnet stille tvivl om min moral.

- Det ønsker jeg ikke, og derfor har jeg i dag indbetalt pengene til Folketinget, skriver han.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce