Andreas Steenberg
Andreas Steenberg

Folketingsmedlem: Vi har ikke råd til at betale alle 65-årige dagpenge

Politik

26/1/15 9:25

Suleman Haider

Når du fylder 65, må A-kassen smide dig ud. Det er fuldstændigt uholdbart, lyder det fra flere fagforeninger.

Men de radikales Andreas Steenberg er lodret uenig:

- Det synes jeg er udmærket. Så er du jo sikret pension, siger han til DR Midt & Vest.

Højesteret slog i sidste uge fast, at det ikke er aldersdiskriminerende, når 65-årige får nej til dagpenge.

- Og hvis alle i pensionsalderen kan få dagpenge, som jo er op til 18.000 kroner om måneden, så vil alle jo lige tage to år på dagpenge, inden de skal være pensionister. Det ville være for dyrt i længden, siger Andreas Steenberg til DR Midt & Vest. 

Enlige folkepensionister får udbetalt 12.258 kroner og samlevende eller gifte pensionister får 9.040 kroner om måneden plus en årlig ældrecheck på 16.400 kroner.

Dommen kan betyde at de ældre bliver presset på pension, lyder det fra HK MidtVests Marianne Købke:

- Jeg synes det er urimeligt. Den enkelte skal have lov til at bestemme, hvornår de vil gå på pension. Politikerne må ændre loven, så man fortsat kan være medlem af en arbejdsløshedskasse, så længe man er i arbejde, siger huntil DR Midt & Vest.

Men HK's plan duer ikke, lyder det fra Beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen og Andreas Steenberg. 

De frygter, at dagpengesystemet bliver udnyttet, fordi dagpengesatsen er langt højere end pensionsudbetalingen:

- Når pensionsalderen stiger, som vi har vedtaget, at den skal, så følger dagpengegrænsen med. Men det er altså for dyrt, hvis alle pensionister lige skal have to år på dagpenge, siger Andreas Steenberg til DR Midt & Vest.

På landsplan har HK 2300 medlemmer over 65 år, som risikerer at blive ramt af dommen.

En af dem er 65-årige Leif Holm Jensen. Han er glad for at arbejde som laboratorietekniker hos Cheminova i Harboøre.

- Jeg har ingen planer om at gå på pension. Så længe arbejdet er spændende, så fortsætter jeg, siger han.

Han mener at dommen modvirker regeringens ønske om, at vi skal blive længere på arbejdsmarkedet.

- Jeg kan ikke se, hvorfor folk over 65 ikke skal have de samme rettigheder som resten af arbejdsstyrken. Man burde kunne blive i a-kassen lige så længe, som man er på arbejdsmarkedet, siger han til DR Midt & Vest.

Ældresagen, som tabte sagen mod Beskæftigelsesministeriet i Højesteret, overvejer at anke den til Menneskerettighedsdomstolen.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.