Forældre blokerer daginstitutioner i Thisted Kommune

Politik

08/12/14 11:30

Suleman Haider

En del pædagoger i Thisted Kommune kan ikke møde på arbejde her til morgen. Det skriver DR Midt & Vest. Forældre blokerer nemlig 13 ud af kommunens 24 daginstitutioner.

De reagerer på, at kommunen vil skære pædagogstillinger og spare på skoleområdet.

Fredag fandt Enhedslisen, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti ellers 7,3 millioner til at redde en del af stillingerne.

Men det er ikke en løsning, når pengene kommer fra skolerne, mener Forældrerådsformand Pia Ravnborg:

- Det er simpelthen ikke godt nok, for så vidt vi kan se, skal pengene stadig tages fra kassen på børne- og familieområdet. Lige nu står det til, at skolerne skal spare i stedet, siger hun til DR Midt & Vest.

- Så det bliver stadig vores børn, der skal betale for det her. Og de børn, der går i daginstitution nu, skal jo senere i skole, så det rammer stadig dem. Det er slet ikke i orden, siger hun.

Efter pædagogerne torsdag og fredag havde succes med at strejke, så politikerne ændrede ved deres beslutning, forsøger forældrene om blokaden får samme effekt.

- Vi håber på, at det lykkes at råbe politikerne op. Vi vil vise, at vi er lige så utilfredse med det her, som pædagogerne og resten af personalet i daginstitutionerne har været. Vi håber, de kan se, at det er en god ide at åbne budgettet for 2015 og ikke nøjes med at finde pengene i kassen til børn og familier. De skal kigge i kommunekassen, som ser ud til at have omkring 150 millioner kroner. Dem synes vi bestemt, vi skulle bruge på vores børns fremtid, siger hun.

Viceborgmester Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti kalder dagens blokader for utidige. Hele sagen er allerede på vej igennem det politiske system igen, siger han til DR Midt & Vest.

- I fredags lykkedes det at lave en aftale mellem Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Socialdemokraterne, så vi køber nogle af bebudede fyringer af pædagoger tilbage. Derfor er pædagogerne taget på arbejde igen, og det synes jeg at forældrene skulle bakke op om, siger han.

Forældrene er utilfredse med, at pengene blandt andet skal komme fra skoleområdet.
De mener, at besparelserne så alligevel rammer børnene, men Ib Poulsen advarer forældrene mod at gå for meget i detaljer på nuværende tidspunkt:

- Der er nogle konti og budgetområder, hvor der overskud. Det gælder blandt andet skoleområdet, så vi får ikke dårligere skoleforhold eller mindre undervisning ved at hente pengene der, siger han til DR Midt & Vest.

I morgen tirsdag holder Børne- og Familieudvalget et ekstraordinært møde for at drøfte nedskæringerne i daginstitutionerne.

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce