Forældre vil have flere pædagoger i børneudspil

Velfærd

21/1/15 8:40

Suleman Haider

Regeringen lægger op til, at der kommer et nyt udspil på børneområdet. Forældrene ønsker flere pædagoger.

I statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) nytårstale blev der talt om at gøre noget for de helt små, og nu tyder det på, at regeringen arbejder frem mod et konkret børneudspil, der skal sikre bedre forhold i landets daginstitutioner.

En lang række interessenter har nemlig været til møde med minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen. Heriblandt Forældrenes Landsforening, Fola, der har gjort det klart, at der flere pædagoger er nøgleredskabet til bedre institutioner.

Det siger bestyrelsesmedlem i Fola Helle Nielsen til Ritzau. Hun har deltaget i flere møder med ministeriet og er indkaldt til yderligere et i begyndelsen af februar.

- Det er vores kernesag nummer et at få lavet en minimum-normering for antallet af pædagoger. Det giver ikke mening at tale om kvalitet, hvis man ikke har ledige hænder at lave kvalitet med, siger Helle Nielsen.

Hun hæfter sig ved, at ministeriet har været meget åbne for at lytte til Folas ønsker, men hun understreger samtidig, at man ikke er blevet lovet noget.

Også pædagogernes faglige organisation, Bupl, har deltaget i møder med børne- og socialministeren.

Bupl ser dog også andre løsninger end flere pædagoger, der kan løfte daginstitutionerne.

Det siger Bupl-formand Elisa Bergmann til Ritzau.

- Minimum-normeringer er ikke et mål i sig selv for os. Det handler om, hvordan vi er i stand til at gøre det arbejde, hvor vi sikrer bedst mulig trivsel og læring for vores børn, så de oplever en tryg hverdag, som de tør at begive sig ud i. 

- Vi vil være med til at skabe en god debat om, hvad der er kvalitet, og hvordan vi skaber kvalitet. Vi har meget fokus på trivsel i forbindelse med leg og udvikling, og vi vil gerne udvikle forældresamarbejdet. Det, tror vi, skaber kvalitet, siger Elisa Bergmann.

Hvorvidt forældre og pædagoger får, hvad de håber på i et udspil, er endnu uklart. Men i regeringsgrundlaget står der, at regeringen ønsker, "at kvaliteten af dagtilbuddene øges, eksempelvis ved at der stilles krav om minimum-normeringer".