Forbrugerrådet anmelder Google for at gemme dine data

Infrastruktur

07/3/17 8:28

Nick Allentoft

Forbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet for at lagre data i ubegrænset tid. Datatilsynet overvejer om sagen skal rejses på europæisk plan mens Google understreger, at brugere altid kan få slettet data.
Google understreger, at det er op til brugeren selv, om ens personlige data skal gemmes på Google-kontoen.   Det oplyser talsmand Christine Sørensen fra Google i en skriftlig kommentar:   - Når du bruger Google, er det dig, der bestemmer. Alle personlige data, som bliver gemt, når du bruger vores tjenester, er dine, og du kan til enhver tid slette dem på din personlige MinKonto-side.   Meldingen kommer, efter at Forbrugerrådet Tænk har anmeldt Google til Datatilsynet for at lagre data i ubegrænset tid.

Ifølge Forbrugerrådet Tænk indsamler Google ens søgehistorik og informationer om, hvor man opholder sig og hvornår, hvis man har en smartphone og en konto hos Google.

En Google-konto kan eksempelvis bruges til mail eller YouTube.   Indsamlingen sker automatisk og gemmes i ubegrænset tid, lyder det fra rådet, men Google understreger, at det er helt op til brugeren selv.   - Hvis du har givet os tilladelse til at gemme din placeringshistorik, gemmer vi den, indtil du beder os om ikke at gemme den længere – fuldstændig ligesom vi bevarer dine e-mails, indtil du selv beslutter at slette dem.   - Folk vælger typisk at slå søge- og placeringshistorik til, fordi det forbedrer vores tjenester, eksempelvis gennem lokale anbefalinger baseret på steder du tidligere har besøgt og trafikmeldinger baseret på din daglig pendlerrute, skriver Christine Sørensen.   Datatilsyn gransker Google-anmeldelse Formanden for Forbrugerrådet Tænk, Anja Philip, kalder det åbenlyst ubehageligt, at Google på den måde registrerer ens gøren og laden.   Datatilsynet overvejer, om en anmeldelse af Googles indsamling og opbevaring af data i ubegrænset tid skal tages op på europæisk plan.Det oplyser kontorchef og jurist Astrid Mavrogenis fra Datatilsynet.   Christine Sørensen fra Google oplyser klokken 16.30, at man ikke har hørt noget fra Datatilsynet, men at selskabet "altid er parat til at gå i dialog".   Datatilsynet bekræftede tidligere tirsdag, at man har modtaget en anmeldelse.    - Men vi er stadig i et meget tidligt stadie og i overvejelsesfasen i forhold til sagens videre forløb, fortalte kontorchef og jurist Astrid Mavrogenis fra Datatilsynet tidligere.  

Annonce