Forsker undrer sig over dansk forbund på terrorliste

Politik

17/11/2014 10:13

Suleman Haider

Medlemmer af Det Islamiske Forbund i Danmark risikerer at blive fængslet eller ramt økonomisk, siger forsker.

Det er højst sandsynligt de færreste danskere, der har hørt om Det Islamiske Forbund i Danmark, men i De Forenede Arabiske Emirater er organisationen ikke desto mindre havnet på en liste over terrororganisationer.

Det skyldes angiveligt, at der for De Forenede Arabiske Emirater ikke skal meget til, før en gruppe kan karakteriseres som en terrortrussel, vurderer seniorforsker ved Dansk Institut for Internationale Studier (DIIS) Helle Malmvig.

- Emiraterne har ligesom bare taget alle store organisationer i Norge, Storbritannien, Frankrig, Finland og så videre og puttet dem på en liste sammen med Boko Haram, al-Qaeda og Islamisk Stat, og det virker lidt underligt, siger Helle Malmvig. 

Hun vurderer, at De Forenede Arabiske Emirater kan have identificeret relationer mellem det danske forbund, der holder til i Københavns nordvest-kvarter, og Det Muslimske Broderskab.

- For Emiraterne er noget, der rimer på broderskabet, lig med terrorisme, og sådan er det jo slet ikke i Europa, siger Helle Malmvig. 

- Det startede med det arabiske forår, hvor Det Muslimske Broderskab kom til at stå stærkt i mange lande, og nu gør Emiraterne alt, hvad de kan, for at bekæmpe noget, de ser som en truende opposition, siger hun.

Helle Malmvig understreger, at hun ikke kender den danske gruppe. Ikke desto mindre er hun overbevist om, at medlemmerne gør klogt i at holde sig fra De Forenede Arabiske Emirater eller allierede golfstater såsom Saudi-Arabien.

- Det bliver først farligt, hvis nogle fra Det Islamiske Forbund i Danmark har relationer til De Forenede Arabiske Emirater. 

- Hvis de rejser dertil, risikerer de at blive fængslet, eller Emiraterne kan forsøge at standse pengeoverførsler, hvis der skulle komme sådan nogen, siger seniorforskeren.

Mest Læste

Annonce