Frankrig lukker tredje "radikale" moské efter Paris-angreb

Politik

02/12/2015 18:42

Nick Allentoft

Siden undtagelsestilstanden blev indført i Paris har der været 2235 ransagninger og 263 anholdelser.
For tredje gang er en moské - som mistænkes for at være radikal - blevet lukket af politiet i Paris, hvilket sker i kølvandet på angrebene fredag den 13. november, hvor 130 mistede livet.   Moskéen øst for Paris blev onsdag lukket under en større operation, efter at Frankrig har erklæret undtagelsestilstand.

Indenrigsminister Bernard Cazeneuve siger, at "tre pseudokulturelle sammenslutninger", som knyttes til moskeen, bliver opløst.

Det er første gang, regeringen har gjort brug af sine særlige beføjelser overfor sådanne grupper.   To andre moskeer blev lukket i sidste uge i Gennevilliers i den nordlige del af Paris og i den mindre by L'Arbresle i nærheden af Lyon.   I den seneste tid har sikkerhedsstyrker slået hårdt ned på radikaliserede miljøer.   - Sådanne foranstaltninger med at lukke moskeer på grund af radikalisering har aldrig før fundet sted af en hvilken som helst regering, hvilket også inkluderer under den seneste undtagelsestilstand i 2005, siger Cazeneuve.   I 2005 skete det for at dæmme op for oprør i urolige forstæder.   En pistol blev fundet under ransagningerne i en af de to moskéer, som blev lukket i sidste uge.    Ni personer er blevet anholdt, og 22 har fået forbud mod at forlade landet.   Siden undtagelsestilstanden på tre måneder blev indført i Paris, har der været 2235 ransagninger, hvilket har ført til 263 anholdelser.   - I de 15 dage har vi beslaglagt en tredjedel af de krigsvåben, vi normalt ville beslaglægge på et år, siger Cazeneuve.   /ritzau/AFP  

Mest Læste

Annonce