Gå på Folketingets talerstol med Google Street

Infrastruktur

06/10/14 8:53

Nick Allentoft

Du kan nu få en virtuel tur rundt i Folketinget med Google Street View og få adgang til normalt lukket land.

I virkelighedens verden har befolkningen ingen adgang til Folketingets talerstol. Kongelogen er også afspærret, ligesom man heller ikke kan vandre rundt blandt de 179 stole nede i folketingssalen.

Men nu har Folketinget givet lov til, at man kan tage en virtuel tour rundt i det normalt lukkede land med Google Street View.

Fra mandag kan man fra sin lænestol vandre rundt i Folketinget, bestige talersolen og med selvsyn konstatere, om udsigten fra kongelogen er søvndyssende eller betagende.

Folketinget er et af de første parlamenter i verden - helt nøjagtig det femte - der på den måde har slået dørene op til sine lokaler, der også omfatter partiernes gruppelokaler, Snapstinget, Fællessalen og Landstingssalen.

Her kan man også lade sit åsyn falde på Folketingets mange kunstværker, herunder de populære statsministerportrætter, der tilmed kommer med en tekst om værkerne.

Man kan også besigtige Rasmus Larsens frise med den berømte lille syltekrukke, der behændigt er placeret der, hvor opslagstavlen for Folketingets mange udvalg hænger.

- Vi leder hele tiden efter måder at kunne give borgerne en god Christiansborg oplevelse på. Det glæder mig, at vi med dette initiativ fortsat kan øge åbenheden og tilgængeligheden til Folketinget, lige meget hvor i landet, man befinder sig, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).

Både Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Sikkerheds- og Beredskabsenheden har gennemgået billederne og givet grønt lys for, at sikkerheden i Folketinget ikke kompromitteres.

Folketinget er gennem de senere år i stigende grad blevet sikret fysisk med flere metaldetektorer, sikrede døre og udendørs kampesten, ligesom biler nu skal passere gennem særligt sikrede sluser for at få adgang til hovedtrappen.

- Vi har naturligvis konsulteret relevante myndigheder og vore egen sikkerhedsfolk og sikret os, vi ikke hermed kompromitterer sikkerheden, understreger Lykketoft.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.