Gå på Folketingets talerstol med Google Street

Infrastruktur

06/10/2014 22:53

Nick Allentoft

Du kan nu få en virtuel tur rundt i Folketinget med Google Street View og få adgang til normalt lukket land.

I virkelighedens verden har befolkningen ingen adgang til Folketingets talerstol. Kongelogen er også afspærret, ligesom man heller ikke kan vandre rundt blandt de 179 stole nede i folketingssalen.

Men nu har Folketinget givet lov til, at man kan tage en virtuel tour rundt i det normalt lukkede land med Google Street View.

Fra mandag kan man fra sin lænestol vandre rundt i Folketinget, bestige talersolen og med selvsyn konstatere, om udsigten fra kongelogen er søvndyssende eller betagende.

Folketinget er et af de første parlamenter i verden - helt nøjagtig det femte - der på den måde har slået dørene op til sine lokaler, der også omfatter partiernes gruppelokaler, Snapstinget, Fællessalen og Landstingssalen.

Her kan man også lade sit åsyn falde på Folketingets mange kunstværker, herunder de populære statsministerportrætter, der tilmed kommer med en tekst om værkerne.

Man kan også besigtige Rasmus Larsens frise med den berømte lille syltekrukke, der behændigt er placeret der, hvor opslagstavlen for Folketingets mange udvalg hænger.

- Vi leder hele tiden efter måder at kunne give borgerne en god Christiansborg oplevelse på. Det glæder mig, at vi med dette initiativ fortsat kan øge åbenheden og tilgængeligheden til Folketinget, lige meget hvor i landet, man befinder sig, siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft (S).

Både Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Sikkerheds- og Beredskabsenheden har gennemgået billederne og givet grønt lys for, at sikkerheden i Folketinget ikke kompromitteres.

Folketinget er gennem de senere år i stigende grad blevet sikret fysisk med flere metaldetektorer, sikrede døre og udendørs kampesten, ligesom biler nu skal passere gennem særligt sikrede sluser for at få adgang til hovedtrappen.

- Vi har naturligvis konsulteret relevante myndigheder og vore egen sikkerhedsfolk og sikret os, vi ikke hermed kompromitterer sikkerheden, understreger Lykketoft.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce