Helsingør sagde ja til flygtningecenter

Politik

14/08/2014 11:16

Nick Allentoft

Udlændingestyrelsen fik i aftes Helsingør Kommunes tilladelse til at indrette et midlertidigt modtagecenter for cirka 400 flygtninge fra særligt Syrien og Eritrea i det tomme Helsingør Hospital, som er ejet af ejendomsselskabet Freja Ejendomme. Udlændingestyrelsen har udelukkende tegnet en kontrakt frem til 31. december i år på hospitalet, som et bredt flertal i Helsingør Byråd ønsker at indrettet et nyt sundhedshus i. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Forud for selve mødet i byrådssalen oplyste kontorchef Thomas Mortensen, Udlændingestyrelsen, flere gange, at der var tale om en ren midlertidig løsning, og man kun havde tegnet kontrakt frem til 31. december og ikke havde option på forlængelse samt respekterede planerne om et sundhedshus. Imidlertid kunne han ikke give nogen skriftlig garanti.

Netop denne mangel på garanti var et af Dansk Folkepartis tre mand store gruppes argumenter for at stemme imod centret. Sagen skabte splittelse i borgmester Benedikte Kiærs (K) egen gruppe, hvor de to medlemmer Anders Drachmann og John Calberg stemte imod. Også Venstres to mand store gruppe var delt. Eksborgmester Johannes Hecht-Nielsen var for, mens Mette Lene Jensen var imod.
Forslaget blev dog vedtaget af et flertal bestående af størstedelen af den konservative gruppe, en venstremand, Socialdemokraterne, Radikale, SF og Enhedslisten. Lokaldemokraternes Jan Ryberg stemte blankt, oplyser Frederiksborg Amts Avis.

Mest Læste

Annonce