Hemmingsen stopper: Københavns Universitet leder efter ny rektor i udlandet

Ledelse

29/8/16 9:27

Nick Allentoft

Den nuværende rektor Ralf Hemmingsen stopper efter næsten tolv år. Hans stilling er slået op internationalt.

Københavns Universitet skal i begyndelsen af næste år have ny rektor, og bestyrelsen leder ikke blot efter den nuværende rektor Ralf Hemmingsens efterfølger i Danmark. 

Universitet har slået stillingen op internationalt, så ansøgerfeltet bliver så bredt som muligt, skriver Københavns Universitet i en pressemeddelelse. 

Ralf Hemmingsen har siddet i rektorstolen i næsten tolv år og stopper i slutningen af februar næste år.

Formanden for bestyrelsen, Nils Strandberg Pedersen, mener, at den afgående rektor efterlader sig universitet, han kan være stolt af.

- Ralf Hemmingsen har stået i spidsen i en periode, hvor universitetet har udviklet sig så markant som internationalt orienteret forsknings- og uddannelsesinstitution, at vi nu er et af Europas førende universiteter, siger Nils Strandberg Pedersen. 

- Bestyrelsen vil gerne udtrykke sin store anerkendelse for det arbejde Ralf Hemmingsen har ydet for forskning og uddannelse i Danmark.

Hver fjerde forsker på universitetet kommer nu fra udlandet, og 6000 studerende har international baggrund. 

Når Ralf Hemmingsen stopper som rektor, fortsætter han som professor i psykiatri ved Institut for Klinisk Medicin. Den stilling bestred han også indtil ansættelsen som dekan i 2002 og rektor i 2005.

Ansøgningsfristen til at blive Københavns Universitet er 25. september. 

/ritzau/

Annonce