Hver femte ung synes, at sex for gaver er ok

Politik

23/1/15 12:25

Suleman Haider

»Jeg synes ikke, det virker så luderagtigt, det er mere præsentabelt. Og man vælger også selv, om man har lyst til de her personer«. Sådan siger en pige på 16 år om datingsiden sugardaters.dk, hvor unge ’sugarbabes’ og ’boytoys’ kan lade sig forsørge eller begave af velhavende ’sugardads’ og ’sugarmoms’. Hendes holdning er ikke usædvanlig.

En undersøgelse, som Gallup har lavet for være- og rådgivningsstedet Reden København blandt 330 repræsentativt udvalgte unge mellem 15 og 20 år, viser, at 23 procent af de unge erklærer sig enige eller overvejende enige i, at det er i orden at tage imod en gave for et blowjob eller anden oralsex. 4 procent overvejer selv at gøre det en dag. Det skriver Politiken. 

»Vi oplever, at de unges færden på sociale medier og andre steder på nettet er med til at flytte deres grænser for, hvad det okay at gøre. Det er tydeligt, at de unge ikke synes, det er det samme at få for eksempel en iPhone eller en taske for sex, som det er at få penge«, siger Charlotte Fuglsang, forstander på Reden København, til Politiken. 

At modtage ydelser eller gaver for sex er det, man kalder gråzoneprostitution. Og det er et emne, der bør få mere opmærksomhed, både blandt fagfolk og i den offentlige debat, siger Charlotte Fuglsang.

Når unge giver seksuelle ydelser for gaver, opfatter de det det oftest ikke som noget problematisk eller som prostitution. Derfor opsøger de sjældent hjælp, fortæller konsulent i Socialstyrelsen Mogens Holm Sørensen til Politiken. 

 

 

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.