Hver femte ung synes, at sex for gaver er ok

Politik

23/01/2015 13:25

Suleman Haider

»Jeg synes ikke, det virker så luderagtigt, det er mere præsentabelt. Og man vælger også selv, om man har lyst til de her personer«. Sådan siger en pige på 16 år om datingsiden sugardaters.dk, hvor unge ’sugarbabes’ og ’boytoys’ kan lade sig forsørge eller begave af velhavende ’sugardads’ og ’sugarmoms’. Hendes holdning er ikke usædvanlig.

En undersøgelse, som Gallup har lavet for være- og rådgivningsstedet Reden København blandt 330 repræsentativt udvalgte unge mellem 15 og 20 år, viser, at 23 procent af de unge erklærer sig enige eller overvejende enige i, at det er i orden at tage imod en gave for et blowjob eller anden oralsex. 4 procent overvejer selv at gøre det en dag. Det skriver Politiken. 

»Vi oplever, at de unges færden på sociale medier og andre steder på nettet er med til at flytte deres grænser for, hvad det okay at gøre. Det er tydeligt, at de unge ikke synes, det er det samme at få for eksempel en iPhone eller en taske for sex, som det er at få penge«, siger Charlotte Fuglsang, forstander på Reden København, til Politiken. 

At modtage ydelser eller gaver for sex er det, man kalder gråzoneprostitution. Og det er et emne, der bør få mere opmærksomhed, både blandt fagfolk og i den offentlige debat, siger Charlotte Fuglsang.

Når unge giver seksuelle ydelser for gaver, opfatter de det det oftest ikke som noget problematisk eller som prostitution. Derfor opsøger de sjældent hjælp, fortæller konsulent i Socialstyrelsen Mogens Holm Sørensen til Politiken. 

 

 

 

Mest Læste

Annonce