Hver tredje giver dumpekarakter til Lars Løkke

Politik

19/12/2014 16:49

Suleman Haider

Dumpet. Den besked giver næsten hver tredje vælger til Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, i en ny stor undersøgelse af partiledernes evner og troværdighed, skriver Avisen.dk.

I undersøgelsen har vælgerne givet partilederne karakterer efter 7-trins-skalaen, hvor 12 er det højeste.

31 procent har givet Lars Løkke Rasmussen en af de to dumpekarakterer: 00 eller -3. Dermed placerer Venstre-formanden sig på en suveræn førsteplads på dumpelisten.

- Løkke får klart flest dumpekarakterer og distancerer forfølgerne klart på det punkt. Det viser jo virkelig, at en stor del af befolkningen ikke har meget til overs for oppositionens statsministerkandidat, siger Rune Stubager, valgforsker og professor på Aarhus Universitet til Avisen.dk.

Politisk kommentator Hans Engell kalder de mange dumpekarakterer for "en mavepuster for Lars Løkke".

- Det viser, hvor dyrt år 2014 har været for ham. GGGI-sagen, tøjsagen, opgøret med Kristian Jensen om formandsposten og senest LLR-bogen. Det har været meget dyrt for ham, siger politisk kommentator Hans Engell til Avisen.dk.

Ind på andenpladsen på dumpelisten kommer Socialdemokraternes formand, statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Helle Thorning-Schmidt får karakteren 00 eller -3 fra lidt mere end hver femte - 21 procent - af vælgerne.

Helle Thorning kan dog glæde sig over langt flere topkarakterer (10 eller 12) end rivalen Lars Løkke Rasmussen, og det er med til at løfte den samlede vurdering, mener Hans Engell.

- For Helle Thorning-Schmidt er resultatet jævnt, men det er til at leve med. Det er hæderligt, men ikke prangende, vurderer han ifølge Avisen.dk.

Helt i bunden af dumpelisten - og øverst på topscorerlisten - finder man Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, efterfulgt af Enhedslistens Johanne Schmidt-Nielsen.
Kristian Thulesen Dahl får en dumpekarakter hos blot 8 procent af vælgerne, mens Johanne Schmidt-Nielsen kun dumpes af hver tiende vælger.

 

 

 

Mest Læste

Annonce