Intern Revision: Udbyttesvindel i Skat kan være større

Ledelse

26/9/15 8:37

Nick Allentoft

Statskassen kan have tabt langt mere end 6,2 milliarder kroner i udbyttesvindel, viser intern undersøgelse.

En revisionsundersøgelse i Skatteministeriet viser, at sagen om svindel med udbytteskat kan være langt mere end de hidtil 6,2 milliarder kroner.

Det skriver finansmediet finans.dk.

Da det i august kom frem, at formodede udenlandske kriminelle havde svindlet sig til mindst 6,2 milliarder kroner i 2012-2015, bad skatteminister Karsten Lauritzen Intern Revision om at dykke ned i sagen.

            Læs mere om skandalen i Skat

Og efter en analyse af Skats egne tal, er de interne revisorer kommet frem til, at der formentlig er tale om et meget højere tal.

- Der er hermed risiko for, at det fulde omfang af bedrageri ikke fuldt ud er afdækket, skriver revisorerne i en rapport om sagen.

Flere eksperter har tidligere udtalt, at svindlen kunne vise sig at være langt større. Ligesom skatteminister Karsten Lauritzen (V) også har erkendt, at de 6,2 milliarder kroner sagtens kan vise sig at vokse til et langt større beløb.

Bagmandspolitiet er i øjeblikket i gang med at undersøge sagen, som handler om, at udenlandske selskaber har hævdet, at de var aktionærer i danske, børsnoterede virksomheder.

Selskaberne krævede derefter refusion af udbytteskat i henhold til internationale skatteregler, men refusionerne har altså siden vist sig at være blevet udbetalt på baggrund af forfalskede bilag. 

Skat har ingen kommentarer til Finans.dk.

Ritzau har forsøgt at få en kommentar fra skatteminister Karsten Lauritzen, men det er ikke muligt i dag.

FAKTA: Sådan vil Skat få styr på pengene Fredag præsenterede skatteminister Karsten Lauritzen (V) en plan for, hvordan der skal komme styr på skattevæsnet igen. Her er hovedpunkter i Skats plan for at komme på ret kurs:   * Skatteministeriet skal i samarbejde med Skat og eksterne eksperter udvikle et nyt it-system og lægge en ny strategi.    * Det skandaleramte digitale inddrivelsessystem, EFI, har fået det endelige dødsstød og lukkes gradvist ned. I 2019 skal det nye digitale inddrivelsessystem stå klar.   * Indtil da tilføres Skat ressourcer, så der kan inddrives skat fra dårligere betalere manuelt.    * En ny enhed i Skatteministeriet skal arbejde på at forenkle inddrivelseslovgivningen, så den bliver lettere at administrere.    * Samtidig skal enheden finde ud af, om det er muligt at opkræve de mange milliarder Skat har ude og svømme, ligesom enheden skal vurdere, om det er muligt at finde de personer, der uretmæssigt er blevet afkrævet skat.    * Der skal oprettes en ny særlig task force med fokus på kontrol af udbytteskat, ligesom der nedsættes en tværfaglig og tværministeriel arbejdsgruppe på udbytteområdet, som skal se på, om lovgivningen på området er tilstrækkelig.    * Den nye task force skal også undersøge pengeinstitutternes ageren på området, fordi det ifølge Skat tyder på, at nogle pengeinstitutter tilsyneladende ikke har fortolket skattereglerne om aktieudlån korrekt.   * Desuden vil en ny overvågnings- og analyseenhed fremover overvåge alle typer af udbetalinger i Skat, ligesom der etableres en ny antisvindel-enhed målrettet international svindel og kriminalitet på skatteområdet.   /ritzau/

 

/ritzau/

Annonce