Foto: Politi.dk

It-firma skal lave skriftlig redegørelse i bestikkelsessag

Ledelse

15/06/2015 15:08

Mikkel Sarka

Atea skal aflevere en faktuel gennemgang af omstændighederne i en omfattende bestikkelsessag senest fredag.

Statens og Kommunernes Indkøbs Service A/S (Ski) kræver nu, at it-virksomheden Atea A/S forholder sig til den store bestikkelsessag, der har tråde til blandt andre Region Sjælland og Rigspolitiet.

I brevet, som Dagbladet Ringsted har fået adgang til, påpeger Ski seks punkter, som de beder Atea forholde sig til for at blive "betrygget", som de kalder det.

Atea skal således lave en skriftlig redegørelse med en faktuel gennemgang af de relevante forhold og omstændigheder i sagen.

Her skal selskabet blandt andet forsikre om, at der ikke har været uberettigede økonomiske dispositioner, og at ingen af de sigtede i bestikkelsessagen har direkte forbindelse til leverancerne til Ski.

I brevet fremgår det, at redegørelsen skal være Ski i hænde senest 19. juni 2015, og derfor vil Ski overveje, hvilke skridt man vil tage, skriver Dagbladet Ringsted.

Følg sagen på vores temaside om bestikkelse her

Det er Ski, der laver rammeaftaler med leverandører, blandt andet Atea A/S, på vegne af kommuner og regioner

Retten i Nykøbing Falster besluttede onsdag morgen i sidste uge, at varetægtsfængsle seks af 13 sigtede frem til 2. juli.

Politiets påstand er, at ansatte i to it-firmaer har ydet bestikkelse til personer ansat i Region Sjælland, Kriminalforsorgen og Rigspolitiet.

Blandt de fængslede er to ansatte fra henholdsvis Region Sjælland og Rigspolitiet. Sidstnævnte har tidligere arbejdet for Region Sjælland.

De fire andre er medarbejdere i to it-firmaer, hvoraf det ene er Atea A/S.

Angiveligt skal der på en særskilt konto i Atea være stillet mindst en million kroner til rådighed for de offentligt ansatte.

Varetægtsfængslingen er kæret til Østre Landsret, hvor der er endnu ikke sat en dato på Østre Landsrets behandling af sagen. Man forventer dog, at det bliver inden den 2. juli, hvor varetægtsfængslingen udløber.

Mest Læste

Annonce