Venstremanden Jens Rohde har valgt at pege på en konservativ borgmester i Viborg.
Venstremanden Jens Rohde har valgt at pege på en konservativ borgmester i Viborg.

Jens Rohde: Jeg peger på en konservativ borgmester

Politik

13/8/14 11:22

Nick Allentoft

De Konservative er det bedste bud på en borgerlig borgmester i Viborg, siger V-kandidat Jens Rohde. Det kommer ikke bag på Morten Løkkegaard (V), der stod til at overtage Rohdes plads i Europa-Parlamentet hvis nu.

Det bliver næppe Venstres Jens Rohde, der overtager borgmesterposten i Viborg, som der ellers har været spekuleret i. Hovedpersonen selv har nemlig valgt at pege på De Konservatives Torsten Nielsen.

Det siger Jens Rohde til Ritzau.

- Jeg peger på det Konservative Folkeparti for at sikre det, som jeg opfatter som det bedst bud på en bredest mulig konstituering fra Dansk Folkeparti til SF. Det er mit bedste bud på at sikre, at det borgerlige flertal får en borgerlig borgmester.

- Jeg har hele tiden sagt, at for mig er udgangspunktet det brede samarbejde, men jeg vil selvfølgelig også gerne have, at det er en borgerlig borgmester, der er ved roret for dét. Min person kommer først langt nede i rækkerne, og det har hele tiden været mit udgangspunkt.

- Det har jeg også fortalt min byrådsgruppe, efter at jeg har sonderet terrænet og konstateret, at det her er den bedste chance for at føre borgerlig politik på et bredt grundlag i byrådet, siger Jens Rohde.

Rohde har i forbindelse med sit borgmesterkandidatur overtaget lederrollen for Venstre i Viborg efter Nina Hygum, men han så ingen grund til at kaste byen ud i en længere kamp om, hvem der skulle være byens nye borgmester efter De Konservatives Søren Pape Poulsen.

- Jeg mener ikke, der er nogle borgere, virksomheder eller organisationer i den her by, der får noget ud af at stå og skændes på kryds og tværs i byrådet.

- Socialdemokratiet har to gange tidligere peget på en konservativ, så det burde være muligt, at de gør det igen. Der er jo ikke ændret noget siden sidst ud over personerne. SF har også tidligere peget på en konservativ.

- Nu er det så os, der tager initiativet og tilbyder De Konservative magten sammen med os og et bredt flertal. Det, tror jeg på, er den rigtige løsning for Viborg, siger Jens Rohde.

Jens Rohde oplyser samtidig, at det betyder, at han fortsætter som europaparlamentariker.

- Jeg er glad for, at jeg kan fortsætte i Europaparlamentet og udfylde det mandat i EU’s landbrugsudvalg, som jeg har fået af vælgerne. Der er jo ikke noget, som har ændret sig.

- Jeg er leder af Venstres gruppe i Viborg, vi har lavet et generationsskifte, og jeg sigter frem mod valget om tre år. Der vil vi selvfølgelig gå benhårdt efter borgmesterposten, siger han.

 

Morten Løkkegaard troede aldrig på Rohde-plads i EU Det kommer ikke bag på Venstres Morten Løkkegaard, at Jens Rohde (V) har peget på en konservativ borgmester i Viborg, hvorfor Rohde fortsætter i Europaparlamentet. En plads Morten Løkkegaard ellers stod til at overtage.

- Det kommer ikke som nogen overraskelse. Som jeg allerede sagde for et par dage siden, skulle man tage det, der foregik i Viborg, med et gran salt.

Jeg har hele tiden ment, at som den politiske situation så ud i Viborg, så synes jeg, man på førstedagen i den almindelig eufori overså, at der var et politisk spil i gang, som i virkeligheden mest naturligt – hvert fald i min optik – ville betyde, at en konservativ tog borgmesterposten, siger Morten Løkkegaard til Ritzau.

Løkkegaard er derfor heller ikke nede i kulkælderen over, at smuthullet til endnu en periode i Europaparlamentet er blevet lukket.

- Jeg har ikke tilladt mig selv at begynde at knytte for mange følelser til det her. Som jeg sagde mandag, er det alt, alt for tidligt at involvere sig følelsesmæssigt i det, fordi det var en meget, meget speget situation i et politisk spil.

- Man skulle nærmest kende indersiden af Viborg Byråd for at finde ud af, hvad der foregik, siger han.

Dermed er Løkkegaards politiske plan stadigvæk at blive valgt ind i folketinget ved næste valg.

- Min politiske fremtid er præcis den samme, som den hele tiden har været. Om en uge tager jeg til Ballerup, og forhåbentlig får jeg opbakning til at blive folketingskandidat i Ballerup-Glostrupkredsen, siger han.

Morten Løkkegaard blev i 1988 journalist fra Danmarks Journalisthøjskole. Han arbejdede på Morgenavisen Jyllands-Posten, før han fra 1990 til 2005 var ansat i Danmarks Radio som politisk reporter og senere studievært på TV-Avisen og redaktør ved Søndagsmagasinet.

I 2009 blev Morten Løkkegaard indvalgt i EU-Parlamentet som den anden af Venstres tre mandater.

 

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.