Jobpræmie til langtidsledige: Gevinst på 2500 kr om måneden

Velfærd

20/02/2017 10:31

Nick Allentoft

Langtidsledige får op til 45.000 kroner i bonus med regeringens jobpræmie, som får støtte fra DF.
Regeringen får sin jobpræmie til langtidsledige igennem.    Dansk Folkeparti støtter lovforslaget, som giver en gevinst på op til 45.000 kroner til ledige på dagpenge eller kontanthjælp, som kommer i arbejde.

Det oplyser Dansk Folkepartis arbejdsmarkedsordfører, Bent Bøgsted, før Folketinget tirsdag efter vinterferien førstebehandler lovforslaget fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

- Dansk Folkeparti stemmer for. Men vi har en række opklarende spørgsmål. Det står lidt uklart, hvordan man kontrollerer dem, som - med bopæl i Danmark - tjener deres indkomst i et EU- eller EØS-land, siger Bent Bøgsted.    Det er ikke første gang, at en regering forsøger at lokke ledige i arbejde med en jobpræmie.    2010 lavede Lars Løkke Rasmussens VK-regering en jobpræmie til enlige forsørgere. I 2012 fulgte Helle Thorning-Schmidt (S) efter med en jobpræmie for alle langtidsledige.   Spørgsmål: - Hvad er det gode ved en jobpræmie?   - Man kan få en skattefri gevinst på op til 2500 kroner om måneden, hvis man får et job. Det er netop målrettet mange ledige på kontanthjælp eller dagpenge, siger Bent Bøgsted.   - De har måske lidt svært ved at finde et job. De synes måske ikke, at det gør den store forskel økonomisk. Jobpræmien kan betyde, at man tager et job, som er lidt lavere lønnet, fordi man får en gevinst på 2500 kroner om måneden.   DF's arbejdsmarkedsordfører understreger, at ledige med få timers arbejde kan få jobpræmie. Derfor kan mange få del i præmien, mener han.   - Det er jo positivt. Så får man fodfæste på arbejdsmarkedet. De fleste vil synes, at det er dejligt at få en skattefri gevinst, siger Bent Bøgsted.   Han tror ikke, at ledige vil spekulere i at vente med at tage job for at få præmien.   FAKTA: Jobpræmie til langtidsledige Fredag 10. februar fremsatte beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) et lovforslag om en jobpræmie til langtidsledige, som kommer i arbejde. Lovforslaget skal træde i kraft 1. april 2017 og skal vare i to år.   * Jobpræmien udgør 10 procent af arbejdsindkomsten, men må højst være 2500 kroner om måneden. Jobpræmien påvirker ikke de offentlige ydelser, som afhænger af indkomsten.   * Jobpræmien er skattefri. Den udbetales i perioder, hvor den ledige har ustøttet beskæftigelse. Ledige kan højst få jobpræmie i 18 måneder. Derfor kan en ledig højst få i alt 45.000 kroner i jobpræmie.   * Ordningen omfatter ledige, som per 1. december 2016 har haft mindst et års sammenhængende forløb på kontant- og uddannelseshjælp, sygedagpenge eller ressourceforløb.   * Ordningen omfatter også ledige på dagpenge, som på skæringsdatoen har været ledige i en sammenhængende periode på mindst halvandet år.   * Ordningen kan koste over en halv milliard kroner. Der afsættes 530 millioner kroner til ordningen fra 2017 til 2019.   /ritzau/

Mest Læste

Annonce