Kampagne skal få Thorning til at fremlægge børnepakke

Velfærd

23/4/15 12:34

Suleman Haider

Bupl, pædagogernes fagforening, opfordrer regeringen til at indføre minimumnormeringer i daginstitutionerne.

Statsminister Helle Thorning-Schmidts (S) budskab i sin nytårstale 1. januar var klar: Danmark skal have bedre daginstitutioner.

I løbet af de kommende uger fremlægger regeringen sin store børnepakke på daginstitutionsområdet, og Bupl - pædagogernes fagforening - lancerer derfor torsdag en stor kampagne for minimumnormeringer.

Regeringen har fået hård kritik for ikke at ville indføre minimumnormeringer for pædagoger med børnepakken, men ifølge Bupl er der brug for standarder, så pædagoger i daginstitutioner ikke står alene med store børnegrupper.

- Vi vil minde regeringen om, at den stadig kan nå at komme i mål med arbejdet for minimumnormeringer. Det bør ganske enkelt være omdrejningspunktet i børnepakken, siger Bupl-formand Elisa Bergmann. 

Maksimum tre børn per voksen i vuggestuen og maksimum seks børn per voksen i børnehaven er budskabet fra Bupl i kampagnen. 

- Normeringerne i dag er på et historisk lavpunkt. Hvis man måler normeringerne i daginstitutionerne i 2013 op imod niveauet i 2009, mangler der hele 4400 pædagoger på landsplan, siger Elisa Bergmann.

Annette Lind, Socialdemokraternes børne- og undervisningsordfører, siger følgende til opfordringen fra Bupl:

- Jeg glæder mig meget til, at vi får lanceret vores børneudspil. Der kommer et børneudspil, som vil gøre livet bedre for vores mindste på mange forskellige måder.

Spørgsmål: Annette Lind, der er gået et stykke tid siden Thornings nytårstale, og børnepakken lader stadig vente på sig. Kommer I overhovedet til at præsentere børnepakken før folketingsvalget?

- Der arbejdes meget på det lige nu og her, så jeg er fortrøstningsfuld, og vi glæder os til at få det fremlagt snart, siger S-ordføreren.

Valget skal afholdes senest 14. september.

FAKTA: Normeringer i daginstitutioner

Bupl - pædagogernes fagforening - lancerer torsdag en stor kampagne for minimumnormeringer.

* Der er i dag cirka 10 procent flere børn per pædagogisk personale end i 2009.

* Der mangler 4400 pædagoger og medhjælpere, hvis normeringen i dag skulle svare til niveauet i 2009.

* Udviklingen har betydet, at der per fuldtidsansat i dag i gennemsnit er 3,5 børn i aldersgruppen 0-2 år og 6,7 børn i aldersgruppen 3-5 år.

* Bupl tilslutter sig forskeres forslag om, at der indføres et minimum på mindst én fuldtidsansat per tre vuggestuebørn og mindst én fuldtidsansat per seks børnehavebørn.

* Bupl anbefaler, at mindst 70 procent af de ansatte er pædagoger (i dag er gennemsnittet 58 procent).

Kilde: Bupl - pædagogernes fagforening.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

12/5/21 8:12

Politik
Mette Frederiksen raser: Stop med detStatsministeren kom op i det røde felt, da hun under gårsdagens spørgetime fik et spørgsmål fra Liberal Alliances partileder, Alex Vanopslagh.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.