Foto fra Facebook
Foto fra Facebook

Kandidat i Gladsaxe skifter til SF men står på Alternativets liste

Politik

20/11/17 4:15

Nick Allentoft

Kandidat forlod fredag Alternativet, og melder sig mandag under SF's faner. Bruddet handler om valgplakater og der er valg tirsdag.

I fredags meldte nummer to på Alternativets liste i Gladsaxe sig ud af partiet. Mandag meddelte hun på Facebook, at hun har meldt sig ind i SF.

- Det er blevet tydeligt for mig, at jeg stadig gerne vil gøre en forskel gennem politik, og også at jeg helt grundlæggende har et ønske og et håb om at blive en del af en ny politisk kultur. 

- Det ønske viste sig ikke at blive indfriet hos Alternativet i Gladsaxe Lokalforening, skriver kandidaten. 

Følg KV17 og RV17 på temasiderne

Vi samler alle væsentlige historier om Kommunalvalget 2017 og Regionsrådsvalget 2017 på disse temasider: KV17 / RV17

- At stå alene - skulle jeg få stemmer nok - er en stor mundfuld, og jeg vil derfor række ud til SF for et muligt samarbejde efter valget på tirsdag, skriver hun på Facebook.

Strid om valgplakater

Udmeldelsen har ifølge kandidaten, der hedder Mona Kjærulff Hansen, intet at gøre med de verserende sager fra Alternativet om intimbilleder og krænkelser af en medarbejder, som Jyllands-Posten de seneste dage har afdækket. Bruddet med Alternativet kommer i stedet efter en konflikt med spidskandidaten Sadi Tekelioglu og resten af lokalforeningen.

Det siger hun til DR Nyheder, og henviser til en fejde om ophængning af nogle af hendes valgplakater. Sadi Tekelioglu havde lovet at hjælpe hende med det. 

- Det kan virke latterligt, men for eksempel er der noget med nogle plakater, hvor jeg taler i telefon med ham og han siger, at der kun er fire-fem plakater tilbage, og så siger jeg, at der nu er 11. 

- Nej, nej, siger han. Men jeg ved, at der ligger 11 i min bil. Men han holder fast i, at der kun er fire-fem.

- Det kan virke som en lille ting, men jeg kan ikke sidde i fire år, hvis vi får to mandater. 

- Jeg kan ikke bakke op om et menneske, der ikke holder sig til sandheden. Han har et afslappet forhold til den sandhed, jeg oplever, siger Mona Kjærulff til DR Nyheder.

Sadi Tekelioglu bekræfter over for DR Nyheder, at der er uoverensstemmelser mellem ham og Mona Kjærulff Hansen. Men han afviser at have "et afslappet forhold til sandheden".

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce