Khader er ny formand for Forsvarsudvalget: Vi skal hacke dem, som hacker os

Politik

03/10/18 6:40

Nick Allentoft

Naser Khader, der er ny formand for Folketingets Forsvarsudvalg, mener, at Danmark skal ind i cyberkrigen.

Alt for længe har den danske strategi mod cyberangreb handlet om at værne sig mod de netværk og grupper, som angriber danske institutioner og virksomheder.

Men det skal være slut. 

Det siger den nytiltrådte formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader (K), til DR Nyheder.

Ifølge Khader er det bedste forsvar nemlig "nogle gange et angreb":

- Vi skal hacke dem, som hacker os. Vi ved faktisk, hvem det er, som forsøger at hacke os. Det er eksempelvis en gruppe, som hedder Fancy Bear, der er tæt forbundet med den russiske militære efterretningstjeneste, siger Khader og tilføjer: 

- Det var dem, som hackede sig ind på det amerikanske valg. Man kunne i første omgang hacke deres base.

Men truslen mod Danmark kommer ikke kun fra Rusland. 

Ifølge Naser Khader forsøger både kinesiske, nordkoreanske og iranske grupper sig også med angreb. Derfor skal danske modangreb også rettes mod flere fjender, siger han til DR Nyheder. 

Khader mener, at det er vigtigt, at Danmark "markerer nogle røde linjer" i stedet for at påtage sig rollen som "duks". 

- Vi har længe forsøgt at sige: Lad nu være med at hacke os. Hvorfor bliver I ved med det? Hvorfor forsøger I at underminere vores demokrati og institutioner? Og det har bare ikke virket, det bliver bare ved. Derfor skal vi gå i offensiven, siger Naser Khader til DR Nyheder. 

Dansk Folkepartis forsvarsordfører, Søren Espersen, mener ikke, at det tilkommer "hverken ham (Naser Khader red.) eller andre at give efterretningstjenesten gode råd". 

Socialdemokratiets forsvarsordfører, Henrik Dam Kristensen, siger til DR Nyheder, at det vil være "tåbeligt" at indlede en storoffensiv i cyberspace.

/ritzau/

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.