Klar til at vrage Pia Allerslev: V i København indstiller ny spidskandidat

Politik

22/06/2016 10:39

Nick Allentoft

Den i offentligheden ukendte Cecilia Lonning-Skovgaard er indstillet som ny spidslkandidat af V-bestyrelse. Pia Allerslev tager kampen op.

Bestyrelsen for Venstre i København har tirsdag aften enstemmigt peget på Cecilia Lonning-Skovgaard som spidskandidat til kommunalvalget i 2017.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra Venstre i København. 

To personer - børne- og ungeborgmester Pia Allerslev og Cecilia Lonning-Skovgaard - meldte sig inden deadline 10. juni som kandidat til at blive spidskandidat for Venstre i København. 

Selv om bestyrelsen indstiller sidstnævnte, har Pia Allerslev meddelt, at hun fortsat vil opstille som spidskandidat. 

"Jeg mener, at jeg også i de kommende valgperioder har rigtig meget at tilbyde Venstres vælgere og københavnerne. De næste måneder vil jeg bruge på at være i fortsat dialog med københavnerne, Venstres vælgere og ikke mindst Venstres medlemmer," skrev Pia Allerslev på sin Facebook.

Dermed bliver det medlemmerne af Venstre Københavns opgave at vælge, hvem af de to der skal være partiets spidskandidat. Det skal ske til et opstillingsmøde 20. september. 

Bestyrelsen stod med to fantastisk stærke og yderst kompetente kandidater, men har vægtet Cecilia Lonning-Skovgaards mange-årige politiske arbejde i borgerrepræsentationen for Venstre, hendes store ledelses- og erhvervserfaring og politiske visioner, står der i pressemeddelelsen.

Ved sidste valg opnåede Allerslev godt 14.000 personlige stemmer mens hendes udfordrer fik under 1000. 

Umiddelbart efter offentliggørelsen af bestyrelsens indstilling valgte Søren Thuesen Pedersen at træde ud af V-bestyrelsen som følge af beslutningen. Fra USA meddelte han via Facebook, at han vil samle sin "energi om at sikre Pia (Allerslev) spidskandidatposten, når medlemmerne i Venstre i København skal afgøre dette til efteråret."

/ritzau/redaktionen

 

 

Mest Læste

Annonce