KMD dumper i Syddanmark: It-forsinkelse ender med milionregning

Infrastruktur

28/12/2016 17:02

Nick Allentoft

Problemer med levering af et nyt løn- og økonomisystem fra KMD udløser på ny regning til det offentlige.

Endnu en sag om forsinkelser fra et af landets største it-selskab KMD står nu til at koste Region Syddanmark 15 millioner kroner.

Det skyldes alvorlige problemer med leveringen af et nyt løn- og økonomisystem fra KMD.

Det har fået regionen til at indgå en aftale med Silkeborg Data, der beløber sig til 14,8 millioner kroner. Det viser en aktindsigt, som TV2 Business har fået.

Udbudsdokumenterne viser også, at en overlegen "funktionalitet" var udslagsgivende, da regionen i januar i år valgte KMD foran Silkeborg Data på en række parametre.

Men da regionen i november havde testet omkring 300 af i alt 600 krav, var der allerede fundet cirka 100 fejl på tværs af systemet.

Det har afdelingschef Simon L. Kristensen fra Region Syddanmark sagt for nylig til Fyens Stiftstidende.

Regionsrådsformand Stephanie Lose (V) bekræfter det kedelige forløb over for TV2.

- Vi må bare sige, at den overtagelsesprøve, der har været, har KMD ikke bestået, siger hun.

Ifølge TV2's oplysninger har KMD sikret sig kontrakten i Region Syddanmark til en pris på godt 100 millioner kroner over seks år.

Historien om den dyre forsinkelse i Region Syddanmark er den seneste i en række problematiske sager med KMD.

Blandt andet har kommunerne og Digitaliseringsstyrelsen oplevet at et system fra KMD blev både forsinket og dyrere end ventet.

De seneste måneder har flere historier fra blandt andet TV2 vist, hvordan KMD tjener over 1,2 milliarder kroner på forsinkelser af en række it-systemer til kommunerne og ATP.

Region Syddanmark vil ikke forholde sig til et eventuelt søgsmål mod KMD. Regionsrådsformand Stephanie Lose forventer, at skatteborgerne bliver holdt skadefri i forhold til it-problemerne.

- Der har været nogle omkostninger ved at forsøge at få det her samarbejde op køre at med KMD, og vi er heller ikke færdige med forhandlingerne med KMD endnu, siger Stephanie Lose til TV2.

KMD ønsker heller ikke at stille op til interview med TV2.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce