Københavner-ingeniører nægter at flytte til provinsen

Infrastruktur

20/08/2015 10:03

Nick Allentoft

Cirka 90 procent af statslige ingeniører vil ikke flytte med, hvis deres arbejdsplads rykkes ud fra København.

Staten kan angiveligt vinke farvel til en stor del af de statsansatte ingeniører, hvis Venstre-regeringen får held med at flytte statslige arbejdspladser ud af København.

Det viser en rundspørge foretaget af Ingeniørforeningen.

Omkring 90 procent af de knap 600 respondenter svarer, at de ikke har tænkt sig at rykke med arbejdspladsen ud af hovedstaden.

- Det her er et udtryk for, at der er en stor kabale, der skal gå op. Mange har en familie, der i givet fald skal flytte med, siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen og folketingskandidat for De Konservative.

Morten Thiessen tilføjer, at ledigheden blandt ingeniører ligger på lidt over to procent.

- Hvis de statslige arbejdspladser tvinges ud, risikerer man, at vores medlemmer siger deres job op, for de kan nemt finde et nyt arbejde i den private sektor i hovedstadsområdet, siger han.

Hos Venstre tager man ingeniørernes manglende lyst til at flytte med ro, forklarer erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen.

- Det er sådan en rygmarvsreaktion, at man som det første siger, at man ikke ønsker at flytte, siger partiets erhvervsordfører, Torsten Schack Pedersen.

Omkring en tredjedel svarer, at de er bekymrede for, at kæresten eller ægtefællen ikke kan komme i job, hvis familien skal flytte.

- Det er sådan nogle spektre, der skal kigges nærmere på, men lige nu sidder vi og gennemgår, hvad vi kan gøre. Som sagt overrasker det mig ikke, at reaktionen er skeptisk, siger han.

Spørgsmål: Umiddelbart virker det lidt svært at se, hvordan man skal løse, at ægtefællen også kan få et job. Kan du komme nærmere ind på, hvordan I vil løse det?

- Som sagt gennemgår vi, hvilke job det er hensigtsmæssigt at flytte ud. Man må væbne sig med tålmodighed, til det konkrete forslag kommer.

Spørgsmål: Men det er vel lige meget, hvilke job der er hensigtsmæssige at flytte ud, for der er vel altid nogen, der skal have ægtefæller med. Hvor meget fylder det for jer?

- Der er altid spændende job at få rundt om i landet. Masser af mennesker flytter rundt i Danmark for at få arbejde. Det er noget, der sker hver eneste dag, siger Torsten Schack Pedersen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce