Alene i år har Esbjerg Kommune tvangsfjernet 76 børn og unge. Det er en stigning på 81% i forhold til for 2 år siden, hvor kommunen tvangsfjernede 42 børn under 18 år.

Kommuner tvangsfjerner flere børn

Politik

19/11/2014 11:48

Nick Allentoft

Kommunerne har i år tvangsfjernet 1830 børn. Det er en stigning på 6 procent. Alene i Esbjerg er stigningen 80 procent i sammenligning med 2012.

Kommunerne tvangsfjerner flere børn end tidligere, viser tal fra Danmarks Statistik. Det skriver DR Syd.

På landsplan er der sket en stigning i antallet af tvangsfjernede børn fra 1723 tvangsfjernelser i 2012 til 1830 i 2014. Det svarer til en stigning på 6%.

Esbjerg kommune er en af de kommuner, der udfører flere tvangsfjernelser, men her er stigningen væsentligt højere end landsgennemsnittet.

Alene i år har Esbjerg Kommune tvangsfjernet 76 børn og unge. Det er en stigning på 81% i forhold til for 2 år siden, hvor kommunen tvangsfjernede 42 børn under 18 år.

Og i Esbejrg lyder forklaringen, at kommunen modtager flere underretninger.

- Det var jo nogle grimme sager på landsplan, Tønder, Brønderslev og Esbjerg-sagen, som jeg tror har betydet, at langt flere har fået fokus på udsatte børn og unge og dermed har vi fået flere underretninger i forvaltningen, siger Diana Mose Olsen, der er er formand for Børne- & Familieudvalget i Esbjerg Kommune til DR Syd.

Hun afviser, at kommunen er begyndt at behandle sager om tvangsfjernelse anderledes. Men hos en af de private advokater i Esbjerg, der beskæftiger sig med tvangsfjernelser er oplevelsen en anden.

Esbjerg Kommune tyer hurtigere til tvangsfjernelser og det giver et spinklere grundlag for fjernelsen, siger Allan Sørensen fra advokatfirmaet Hjerrild og Bisgaard:

- Kommunen har en større tilbøjelighed til at vælge ikke at tage chancer i de situationer og så vægter man den manglende oplysning eller usikkerhed over til en anbringelsessag, siger han.

 

Regeringen, Venstre og Konservative har afsat 280 millioner kroner til en forebyggelsespakke, der skal øge kommunernes forebyggende indsats, så man undgår tvangsfjernelser. Forebyggelsespakken løber fra 2014-17.

Læs også rådmand Mai-Britt Iversens kritik af forebyggelsespakken

Mest Læste

Annonce