Konservative foreslår nærpoliti i alle ghettoer.

Konservative vil have nærpoliti i alle landets ghettoer

Politik

21/11/2014 09:57

Nick Allentoft

K-leder Søren Pape Poulsen vil som led i nyt udlændingeudspil have nærpolitistationer i alle danske ghettoer. Der er ikke noget, der peger på, at nærpoliti er løsningen i alle ghettoer, mener Socialdemokraterne.

De Konservative vil oprette nærpoliti i alle landets ghettoer. Det skriver partiets leder, Søren Pape Poulsen, i en kronik i Søndagsavisen, hvor han ridser De Konservatives nye udlændingeudspil op.

- Vi vil under ingen omstændigheder acceptere, at ghettoerne lukker sig om sig selv – og vi vil ikke acceptere, at der er steder, hvor dansk ret ikke bliver respekteret. Derfor vil vi oprette nærpolitistationer i alle ghettoer, skriver Søren Pape Poulsen i Søndagsavisen.

Han advarer mod parallelsamfund i ghettoerne, som ikke respekterer dansk lovgivning og normer.

- Bor man i Danmark, skal man integrere sig i det danske retssamfund, hvor dommere står over imamer, og alle der kaster med sten mod politifolk bliver lagt i håndjern. Det er ikke til diskussion, lyder det.

I kronikken skriver partiformanden, at integrationen er slået fejl, og at der må stilles skrappere krav til indvandrere, som kommer til Danmark. 

- Det er nødvendigt, at indvandrere tilegner sig det danske sprog og de centrale værdier, skriver Søren Pape Poulsen blandt andet.

K-lederen skriver desuden, at man ikke skal forskelsbehandle indvandrere på baggrund af deres oprindelsesland. 

Dermed lægger han op til konflikt med Venstre, som netop i sommer lancerede et kontroversielt forslag om at forskelsbehandle udenlandsk arbejdskraft afhængigt af, om de kommer fra et vestligt eller ikkevestligt land. 

 

S: Nærpoliti virker ikke i alle ghettoer

Problemerne i landets ghettoer er så forskellige, at det på ingen måde giver mening at oprette nærpoliti i alle områder.

Det fastslår Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at De Konservative i et nyt udlændingeoplæg lægger op til at skrue op for brugen af nærpoliti. 

- Der er ikke noget, der peger på, at det løser problemerne i alle ghettoer. Vi har allerede oprettet nærpoliti i nogle områder, og vi ser gerne på, om der kan være et behov andre steder. Men der er ikke noget, der tyder på, at det vil få kriminaliteten til at falde alle steder, siger retsordføreren. 

Hun påpeger, at kriminaliteten i det hele taget "rasler ned i de udsatte boligområder", men at det altså ikke nødvendigvis hænger sammen med nærpolitiet.

- Nogle steder er det 8-10-årige børn, der går rundt og kaster med sten. Der er det jo en social indsats, der skal til. Andre steder er det indbrud. Det kræver en anden type redskaber, mens narkohandel kræver noget tredje, siger Trine Bramsen.

- Og så er det bemærkelsesværdigt, at nogle af de steder, hvor kriminaliteten er gået op, er i de områder, hvor der er nærpolitistationer. Man kan ikke sige, at kriminaliteten stopper, bare fordi der er nærpoliti, siger hun.

Det er blandt andet i Odense-bydelen Vollsmose, at kriminaliteten ifølge Trine Bramsen er steget, selvom der er oprettet nærpoliti. 

- I andre områder har vi set markante fald. Det underbygger jo, at man skal se grundigt på, hvilke værktøjer man bruger i det enkelte område, siger hun.

/ritzau/

 

Mest Læste

Annonce