Kontanthjælpsloft kommer til efteråret

Velfærd

29/6/15 6:22

Nick Allentoft

Regeringsgrundlag varsler et nyt loft over kontanthjælpen til efteråret. Skattelettelser kommer først i 2016.

Spørgsmålet om, hvor Venstres "moderne kontanthjælpsloft" kommer til at ligge bliver besvaret senest til efteråret. Der skal loftet nemlig indføres, fremgår det af regeringsgrundlaget.

Loftet er første del af en kommende jobreform, som skal øge de økonomiske incitamenter til at tage et arbejde.

- Første fase i efteråret 2015, hvor der indføres et kontanthjælpsloft, der sætter loft over, hvor meget man kan modtage fra det offentlige. Loftet skal omfatte størstedelen af de offentlige ydelser, som en kontanthjælpsmodtager kan få, står der i grundlaget.

Her bliver det ikke konkretiseret, hvor loftet præcist skal ligge.

Besparelserne på ydelserne skal bruges til at finansiere det næste skridt i reformen, som handler om skattelettelser.

- Anden fase i foråret 2016, hvor regeringen vil indkalde til forhandlinger med henblik på at sænke skatten på arbejdsindkomster, lyder det i grundlaget.

Venstre har længe haft fokus rettet mod den lave ende af indkomstskalaen, når talen fladt på skattelettelser, men i grundlaget er der også udsigt til lettelser af topskatten.

- Dels vil regeringen sænke skatten for de laveste arbejdsindkomster, så gevinsten ved lavtlønnet arbejde bliver større. 

- Derudover har regeringen en ambition om at sænke skatten på den sidst tjente krone med fem procentpoint, så flere vil arbejde mere, og så danske virksomheder får nemmere ved at rekruttere og fastholde også vellønnede medarbejdere, skriver regeringen.

Foruden jobreformen, vil regeringen også løfte beskæftigelsen ved at genindføre boligjobordningen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015, hvor den tidligere regering afskaffede den.

- Boligjobordningen har været en succes. Den blev hvert år brugt af over en halv million danskere, lyder begrundelsen.

/ritzau/

Annonce