Kontanthjælpsregler bryder ung familie op

Velfærd

01/09/2014 10:03

Suleman Haider

En 31-årig kvinde på barsel fra sit deltidsjob skal melde sig ledig, hvis hendes samboende kæreste skal opretholde sin kontanthjælp. Det er beskeden til parret fra Aalborg Kommune, der blot følger teksten i kontanthjælpsreformen.

- Hun er tvunget til at melde sig ledig, ellers kan jeg ikke få kontanthjælp, siger kæresten Henrik Pedersen.

Parret undrer sig over, at det er nødvendigt at melde sig ledig i en barselsperiode, og frygter at kvinden tvinges ud af sit deltidsarbejde i en møbelforretning, når barslen slutter til årsskiftet.

Henrik Pedersen har været på sygedagpenge, og er i øjeblikket uarbejdsdygtig på grund af en arbejdsskade, der har medført fire operationer i foden. I næste måned skal hans sag vurderes igen, og han håber at blive revalideret. Og derfor efterlyser han en mere fleksibel tolkning af lovteksten.

Det samme gør formanden for LO Aalborg, Anna Kirsten Olesen. Hun er også socialdemokratisk byrådsmedlem i Aalborg, og efterlyser en mere smidig lovgivning.

- Det virker som om både borgere og såmænd også sagsbehandlerne mistænkes for at snyde, og det er der ingen grund til, siger LO-formanden.

Kvindens fagforening Kristelig fagforening er enig. Afdelingschef Erik Nielsen kalder behandlingen ulogisk, og af samme grund vil LO-formand Anna Kirsten Olesen bringe sagen videre til Christiansborg.

- Jeg vil spørge både beskæftigelsesministeren og socialministeren, om det er meningen at borgerne skal behandles sådan af systemet, siger Anna Kirsten Olesen.

Den lille familie selv har sendt deres sag videre til ankestyrelsen.

- Men her er der ingen hjælp at hente foreløbig. Vi har fået at vide at der er 10 måneders behandlingstid, siger Henrik Pedersen.

Han er nu flyttet fra kæresten og parrets fire måneder gamle dreng. Derved slipper hun for at melde sig ledig, og han kan opretholde sin kontanthjælp.

 

 

 

 

Mest Læste

Annonce