Kriminalforsorgen købte Scharf-rådgivning imod reglerne

Ledelse

10/11/2016 13:25

Nick Allentoft

Ifølge et folketingssvar har Kriminalforsorgen ikke overholdt udbudsregler, da de købte rådgivning hos Certa.

Kriminalforsorgen bød reglerne med gentagne køb af rådgivning hos den tidligere PET-chef Jakob Scharfs private sikkerhedsfirma Certa.

Det fremgår af et svar til Folketinget, skriver Jyllands-Posten. 

Kriminalforsorgen købte tidligere på året rådgivning for over en million kroner hos Jakob Sharf. 

Men fordi indkøbet ikke først blev sendt i udbud, var det et brud på reglerne. 

Det fremgår af justitsminister Søren Pinds (V) udtagelser i svaret. 

- Jeg finder det selvsagt utilfredsstillende, at kriminalforsorgen ikke har overholdt udbudsreglerne i forbindelse med deres køb af ydelser hos Certa, skriver han. 

I svaret begrunder Kriminalforsorgen den manglende udbudsrunde med, at der opstod et akut behov for at søge hjælp udefra. 

Det akutte behov blev udløst af et overfald mod en fængselsbetjent, der blev skudt flere gange i benene, da han mødte ind til en nattevagt ved Nyborg Fængsel 12. juli.

Overfaldet var det hidtil groveste af sin art, men blot ét i en længere række.

Alligevel er justitsministeren ikke tilfreds.

- Jeg forventer, at samtlige institutioner på Justitsministeriets område overholder udbudsreglerne, og jeg kan oplyse, at der er iværksat tiltag på tværs af Justitsministeriets område, der har til formål at sætte fokus på efterlevelse af udbudsreglerne, skriver ministeren. 

Retsordfører fra både Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti har tidligere udtrykt ønske om, at Scharfs firma bliver lagt på is af offentlige institutioner efter udgivelsen af bogen "Syv år for PET". 

Ifølge politikerne har den tidligere PET-chef begået tillidsbrud ved at medvirke i bogen, der handler om hans tid i politiets efterretningstjeneste. 

PET fik nedlagt fogedforbud mod udgivelse af bogen, men da forbuddet blev brudt af Politiken, blev fogedforbuddet opgivet. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce