Kristian Jensen får udenrigsministeriet for sig selv

Politik

28/06/2015 11:02

Nick Allentoft

Lars Løkkes næstformand indtager Udenrigsministeriet, som han får for sig selv.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, bliver udenrigsminister i statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye regering, der senere søndag bliver præsenteret for dronningen.

Han overtager posten efter den radikale Martin Lidegaard.

Han bliver samtidig øjensynligt den eneste minister, der får til huse i Udenrigsministeriet, som frem til valget husede to ministre.

Således indeholder Lars Løkke Rasmussens ministerliste ikke en udviklingsminister, som han ellers havde i forrige regeringsperiode.

Ny regering

Vil du vide mere om den nye regering? Få overblikket lige her - og kig også tilbage på tidligere nye regeringer. 

Under den tidligere regering var der på et tidspunkt hele fire ministre, der havde plads i Udenrigsministeriet. Det var foruden udenrigsministeren en europaminister, en handels- og investeringsminister samt en minister for udviklingsbistand.

Om Kristian Jensen skal favne alle disse ansvarsområder må tiden vise, men det er i første omgang en kendsgerning, at næstformanden har fået en prestigiøs, tidskrævende og omrejsende ministerpost i forlængelse af sidste års formandsopgør.

Kristian Jensen blev af flere lokalformænd og folketingsmedlemmer fra Venstre åbent anbefalet som afløser til Lars Løkke Rasmussen, da hans formandskab balancerede på afgrunden i foråret 2014.

Efter et hovedbestyrelsesmøde endte Løkke og Jensen dog med at erklære, at det var bedst for Venstre, at man fortsatte med de to som formand og næstformand i nævnte rækkefølge og efterfølgende har partiet gjort meget ud af profilere "formandskabet" samlet.

Nu skal Jensen så også udfylde jobbet som udenrigsminister, som bliver hans anden regeringspost. Tilbage i 2004 blev han udnævnt til skatteminister under Anders Fogh Rasmussen.

/ritzau/

Mest Læste

Annonce