LA Landsmøde: Samuelsen vil danne regering med resten af blå blok

Politik

02/04/2016 10:13

Nick Allentoft

LA-lederen foreslår, at hele blå blok danner en regering, så der kan blive "lavet en ordentlig plan". Blot få timer før Liberal Alliances landsmøde er partiet blevet en lokalformand fattigere.
Danmark er nødt til at få en regering med flere partier end blot Venstre.   Det slår Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, fast i et interview med Berlingske, inden partiet lørdag holder landsmøde i Aalborg.

- Jeg vil opfordre til, at der bliver dannet en flertalsregering. Det vil være godt for det borgerlige-liberale Danmark, at vi sætter os ned og i stedet for at tage sagerne én ad gangen, så får lavet en ordentlig plan for, hvad der skal ske, siger Samuelsen til avisen.

- Det er blevet tydeligere for vælgerne og det borgerlige Danmark, tror jeg, at der er behov for, at de fire partier arbejder tæt sammen om, hvordan vi får lavet blandt andet en vækstplan og får skabt et sundhedssystem i verdensklasse, tilføjer han.   Anders Samuelsen har tidligere truet med at vælte regeringen, hvis ikke der kom topskattelettelser på bordet, og uroen i blå blok har da også de seneste måneder vokset sig større. Senest var der ballade med landbrugspakken, der endte med at koste Eva Kjer Hansen livet som minister.   - Der har været diverse ting, senest med Eva Kjer Hansen. Det kan gå lidt på omgang, hvem der lige er den irriterende dreng i klassen. Der er sikkert også nogle, der synes, jeg har været det undervejs, og det er helt fint.    - Man skal være blind og døv for ikke at kunne se, at regeringen er kørt fast. Og det borgerlige Danmark lider. Vi lavede en fornuftig finanslov, men siden har der været meget, som ikke har været særligt kønt, siger Anders Samuelsen til Berlingske.   Københavnsk lokalformand forlader LA i protest Lokalformanden i Liberal Alliance i København, Kim Løfholm, forlader partiet, skriver Politiken og Information.   Kim Løfholm forklarer overfor Politiken, at han melder sig ud, fordi partiledelsen ikke ville gå med til at gøre Rasmus Brygger, der er tidligere formand for Liberal Alliances Ungdom, til partiets spidskandidat til Borgerrepræsentationen i København.    - Når en formand i en lokalforening i København ikke kan sætte sit eget hold til et kommunalvalg, så er det gået over grænsen, Kim Løfholm til Politiken.   - Derfor melder jeg mig nu ud af Liberal Alliance. Jeg har ikke længere den nødvendige frihed til at kunne udføre min opgave for Liberal Alliance.   - Jeg synes, at en lokalforening bliver overflødig, hvis man ikke har mulighed for at vælge sin egen kandidat, da der i vores vedtægter står, at vi netop er ansvarlige for at udpege kommunalvalgskandidater, tilføjer Kim Løfholm.   Tidligere på ugen meldte netop Rasmus Brygger sig også ud af partiet. Brygger forklarede sig med, at partiledelsen ikke længere mente, at han ikke længere var ønsket i partiet. Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, ønsker ikke at kommentere beskyldninger om, at ledelsen skulle have sagt nej til Rasmus Brygger som spidskandidat i København.   - Det har jeg ikke nogen kommentarer til, siger Samuelsen til Politiken.   Lørdag afvikles partiets landsmøde i Aalborg.   /ritzau/  

Mest Læste

Annonce