Landsmøde: Alternativet er gået fra dødfødt projekt til succes

Politik

27/06/2015 13:33

Nick Allentoft

Politisk leder Uffe Elbæk gav en munter og rosende tale til Alternativets medlemmer på partiets årsmøde. Partiet har ordførere for både mønsterbrydning og livskvalitet. Mange har adskillige ordførerskaber.

I sin tale på Alternativets årsmøde gav Uffe Elbæk partiets mange kritikere fingeren - i hvert fald i overført betydning - i sin tale til de godt 500 fremmødte medlemmer.

For selvom det nye parti er blevet stemplet som et dødfødt projekt, har Elbæk og hans partifæller vist, at det modsatte er tilfældet, lød det fra Elbæk:

Folketingsvalget 2015

Få et overblik over valget med artikler og fakta herArtikler om partierne her: Læs mere: Liberal AllianceLæs mere: SocialdemokratietLæs mere: SFLæs mere: DFLæs mere: Radikale VenstreLæs mere: Konservative FolkepartiLæs mere: EnhedslistenLæs mere: VenstreLæs mere: Alternativet

- Politisk kommentator fra BT Søs Marie Serup skrev en, i hvert fald for mig, legendarisk blog, hvor hun meget klart sagde, at hun ikke fattede, hvad der foregik. 

- Alle de andre partier spillede en helt vild hård fodboldkamp og havde benskinner på og knopper under støvlerne, og så sad Alternativet ovre i hjørnet og spillede ludo og drak urtete, lød det fra en munter Elbæk.

Han høstede klapsalver og høje grin fra salen, og understregede, at det fik partiet "åbenbart lov til":

- Det fik vi faktisk, vi fik lov til at sætte en helt ny tone i den politiske debat, sagde Elbæk.

Partiet har overrasket mange med et imponerende valgresultat, der har resulteret i ni mandater. 

Men ifølge den politiske leder har partiet selv nu svært ved at høste anerkendelse for sine resultater:

- Undervejs i det her har folk hele tiden sagt, at det, vi har gang i, var dødfødt. Da vi sagde, at vi troede på det, sagde de, at vi aldrig kunne få underskrifter nok. 

- Da vi fik underskrifter nok, sagde de, at vi ville blive kørt over i valgkampen. Nu er vi så kommet ind, hvorefter man kan læse på Berlingskes blog, at der er tre grunde til, at Alternativet vil kollapse inden for det første år, sagde Elbæk og remsede op:

- Der er en alt for blød ledelse, det er et fuldstændig urealistisk program, de står på, og alle de MF'er (folketingsmedlemmer, red.), der er valgt, har ingen erfaring. 

- Inden for at år vil vi kollapse, så nyd det i det mindste så længe, det går godt, jokede han.

 

FAKTA: Her er Alternativets ordførere   Uffe Elbæk: * Politisk leder.   Rasmus Nordqvist: * Politisk ordfører, udenrigs- og EU-ordfører, samt ordfører for iværksætteri, erhverv, handel, kunst og kultur og grønland.   Josephine Fock: * Gruppeforkvinde, ordfører for finans og økonomi, skat, arbejdsmarked og beskæftigelse, retsordfører samt ordfører for IT og digitale frihedsrettigheder.   Christian Poll: * Miljø-, natur- og ressourceordfører, samt ordfører for landbrug og transport.   Ulla Sandbæk: * Integrations-, asyl- og udviklingsordfører.   Carolina Maier: * Sundheds- og livskvalitetsordfører samt ordfører for skoler, børneliv og ligestilling.   Torsten Gejl: * Uddannelses- og forskningsordfører samt ordfører for mønsterbrydning.   René Gade: * Forsvars- og kommunalordfører.   Roger Matthisen: * Ordfører for by-, bolig- og landdistrikter.   Kilde: Alternativet   /ritzau/

Mest Læste

Annonce