Lars Krarup skuffet og vred: Jeg tabte til Thulesen Dahl

Politik

23/1/17 11:20

Daniel Holst

Hernings borgmester, Lars Krarup (V), ærgrer sig over forløbet om politiskolen. Især DF er han vred på.
Hernings borgmester, Lars Krarup (V), erklærer sig over for TV2 News skuffet over, at den nye politiskole alligevel ikke skal ligge i Herning.   - Herning tabte, Kristian Thulesen Dahl vandt, siger han med henvisning til DF's partiformand.

Når det især er Dansk Folkeparti og ikke Socialdemokratiet, der er mål for borgmesterens vrede, skyldes det, at DF er støtteparti for regeringen.  DF burde have bakket op om regeringen, der ønskede at placere skolen i Herning, mener Krarup.

Over for TV2 News betegner han processen som uskøn og uværdig for politikerstanden. Og han siger, at han forventer, at den nye politiskole kommer til at ligge i Thulesen Dahls egen valgkreds, nemlig Vejle.   Kristian Thulesen Dahl ønsker mandag ikke at kommentere kritikken fra Lars Krarup.   Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har mandag meldt ud, at den kommende vestdanske politiskole skal ligge i eksisterende bygninger, ikke i nybyggeri, som regeringen ellers havde ønsket.   Beslutningen skal tage udgangspunkt i en rapport fra Rigspolitiet.   Dermed er Vejle, Holstebro og Skanderborg forhåndsfavoritter til at få den nye politiskole.   Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, er rystet og chokeret over regeringens beslutning.   - Når Rigspolitiet, Politiforbundet og alle eksperter peger på, at det eneste rigtige er at lave et nybyggeri, er jeg meget overrasket over, at man sidder det overhørig, siger han til Ritzau.   Også tidligere justitsminister, nuværende uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V), har kommenteret sagen mandag.   - For dem, der vil dansk politi det godt, er det her en møgdag, skriver han på Twitter.   Det var Pind, der som justitsminister i november sidste år meddelte, at den nye politiskole blev placeret i Herning og skulle bygges fra bunden.   FAKTA: Det står der i regeringsgrundlaget om politiskolen Følgende står der i regeringsgrundlaget omkring politiet og den nye politiskole i Vestdanmark:   Et stærkt politi giver et trygt Danmark. Sidste års aftale om politiets og anklagemyndighedens økonomi i 2016-2019 understøtter derudover et moderne, effektivt og omstillingsparat politi.   Et politi, der både kan sætte ind over for den kriminalitet, der rammer borgerne i hverdagen, og den organiserede, komplekse og grænseoverskridende kriminalitet.   Aftalen sikrer også Danmark et styrket værn mod terror. Der vil også i årene fremover være behov for at styrke dansk politi.   Regeringen vil placere den nye politiskole i Herning. En nybygget politiskole imødekommer politiets fremtidige behov, og placeringen i Herning bidrager til en bedre balance mellem landsdelene.   Regeringen vil øge optaget af politielever over de kommende år. Der optages 600 politistuderende i 2017, samtidig med at der vil blive uddannet 345 politikadetter, som målrettet uddannes til opgaver som bevogtning, transport- og udsendelsesopgaver, grænsekontrol med videre.   Kilde: Regeringsgrundlaget "For et friere, rigere og mere trygt Danmark".  

Annonce