LO-boss: Trods kritik har reformer været prisen værd

Velfærd

01/05/2014 10:03

Freja Eriksen

Når man står i lort til halsen, skal man ikke bøje nakken, siger LO-bossen Harald Børsting.

På vanlig jovial vis sparkede LO-formand Harald Børsting sin 1. maj i gang med en tale, der både langede ud efter højrefløjen i dansk politik og som forsvarede regeringens ofte udskældte politik.

Men på arbejdernes internationale kampdag må man stå sammen, lød budskabet på LO-skolen i Helsingør torsdag morgen.

- Når man står i lort til halsen, handler det om ikke at bøje nakken, siger Harald Børsting, der som formand for paraplyorganisationen LO repræsenterer 1,1 million medlemmer fordel på 17 fagforbund.

Læs også: Både den korte og lange version af statsministerens 1. maj-tale

- Jeg er klar over, at nogen vil mene, at linjen har været hård. At reformdagsordenen har haft en pris. Jeg synes, det har været prisen værd, men vi skal nu få betalt tilbage til dem, som har betalt for meget, siger Børsting.

Han mener, at regeringen med de mange reformer har forsøgt at skabe grundlag for jobskabelse, at man har holdt hånden under velfærden, og så ser han onsdagens udspil til en reform af beskæftigelsesindsatsen som endnu et skridt i den rigtige retning.

- Vi skal fokusere på det, som betyder noget for vores samfund. Og det er, at folk er i arbejde. At de er rustet til det med uddannelse. Det er netop det, regeringen har haft som første prioritet, siger Børsting.

Han frygter, at en ny regering med Venstre i spidsen vil koste for de svageste i samfundet.

- Det er helt fint at skubbe til folk, som selv kan flytte sig. Men jeg har aldrig troet på at skubbe til folk, som ingen mulighed har for at flytte med. Her tænker jeg på de svageste i vores samfund. Dem skal vi holde hånden under. Vi skal vise dem omsorg og respekt, siger han.

Men han beder også regeringen hanke op. Det er nødvendigt at fokusere på velfærd, ligesom statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) også lagde vægt på i sin tale tidligere på morgenen. 

- Den gode gamle rettesnor om, at et samfund skal kendes ved dets evne til at tage hånd om sine svageste, er stadig rigtig. Ikke mindst for os og en S-ledet regering, siger Børsting.

- Den værste storm er redet af, og det er tid til at vinde nye kræfter. Kræfter som skal bruges til at rette blikket mod øget velfærd. 

/ritzau/

Mest Læste

Annonce