Løhde udskyder ny udflytningsplan

Infrastruktur

14/12/17 7:34

Nick Allentoft

Ny plan om udflytning af statslige arbejdspladser kommer ikke som ventet i december. Det skuffer Djøf.

Det er for dårligt, at de statslige ansatte nu skal vente endnu længere tid på svar om, hvorvidt deres job skal rykkes fra hovedstaden og ud til provinsen.

Det mener Sara Vergo, der er formand for fagforeningen Djøf Offentlig.

Udflytning af statslige arbejdspladser

Vi har samlet alle historier om udflytningsplanerne.

Læs meget mere her

Meldingen kommer, efter at Sophie Løhde (V), minister for offentlig innovation, onsdag oplyste til DR Nyheder, at næste etape af udflytningen af flere tusinde statslige arbejdspladser sparkes til hjørne.

I stedet for december bliver planen offentliggjort i januar.

- Der er rigtig mange af vores medlemmer, der har gået og ventet siden oktober, hvor Løkke løftede sløret for planen.

- De er ikke ligefrem glade for, at de nu skal vente endnu længere tid på at høre, om de er købt eller solgt, siger Sara Vergo til Ritzau.

Under sin åbningstale 3. oktober lagde statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) ellers op til at give flere kommuner ude i landet en tidlig julegave ved at annoncere flytningen af tusindvis af statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet i december.

Men det når regeringen altså ikke.

- Vi skylder naturligvis alle medarbejdere, der måtte blive berørt af næste flytterunde, at være godt forberedt, så det kan blive en så god proces som muligt.

- For mig er det derfor også vigtigere, at vi får en ordentlig proces, end at vi haster ting igennem kort før jul. Det er mest ordentligt over for medarbejderne og deres familier, sagde Sophie Løhde i en pressemeddelelse onsdag.

Hos Djøf medgiver man, at en måned fra eller til nok går, så længe man tænker sig rigtigt godt om.

- På den ene side er det jo meget godt, at man tænker sig om og sikrer sig, at der ligger en god proces bag.

- Men det er altså ikke noget, der løfter engagementet og trivslen på arbejdspladsen, at man skal vente endnu længere, lyder det fra Sara Vergo fra Djøf.

I 2015 præsenterede regeringen en plan for udflytningen af omkring 3900 statslige arbejdspladser. Flere end 2500 af arbejdspladserne er blevet flyttet.

OVERBLIK: Regeringens store udflytningsplan

Flere kommuner håbede på en tidlig julegave, når regeringen i december ville afsløre, hvor tusindvis af statslige arbejdspladser i hovedstaden skal flytte hen. Men ifølge minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V) kommer den melding først i det nye år.

Få her et overblik over regeringens store udflytningsplaner:

* I oktober 2015 offentliggjorde V-regeringen planen om udflytning af knap 3900 statslige arbejdspladser.

* Ambitionen er at bringe Danmark bedre i balance ved at flytte en række statslige arbejdspladser fra hovedstadsområdet til provinsen. 

* Det vakte voldsom kritik fra flere sider - blandt andet de berørte faggruppers fagforeninger. Flere medarbejdere har da også valgt ikke at flytte med deres job.

* Indtil videre er cirka 2500 af de 3900 arbejdspladser flyttet ud. 23 institutioner er udflyttet, og mere end 25 byer har fået nye statslige arbejdspladser.

* Den gennemsnitlige udgift per arbejdsplads, der udflyttes, er ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet cirka 245.000 kroner.

* VLAK-regeringen er ikke færdig med at udflytte statsjob. Regeringen ville efter planen præsentere sit udspil til en ny udflytningsrunde i december. Men dette bliver altså rykket over i det nye år. Ifølge Løkke vil regeringen "igen vil etablere flere tusinde arbejdspladser ude i landet".

/ritzau/

 

Tilmeld nyhedsbrev

Mest Læste

Annonce