Løkke: Der er for meget topstyring

Politik

04/9/18 4:01

Nick Allentoft

Der er for meget topstyring i det offentlige, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen på et pressemøde.

Færre regler og mindre bureaukrati skal sætte borgerne i centrum, så der igen er tid til menneskelighed.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på et pressemøde. 

Kort forinden har statsministeren sammen med innovationsminister Sophie Løhde (V) præsenteret en afbureaukratiseringsreform på et regeringsseminar i Nibe ved Aalborg.

- Der er for meget topstyring, og for lidt tid til nærhed, siger han. 

- Der er for mange patienter, der mangler sammenhæng i deres behandling. Det gælder især ældre mennesker og dem med kroniske sygdomme, siger Lars Løkke Rasmussen.

Også Sophie Løhde peger på, at det oftest er dem, der har det sværest, som bliver mødt af "den største jungle af regler og krav". 

Det vil regeringen nu gøre om på med en række initiativer. 

- Regeringen kommer med 130 konkrete forslag til mindre bøvl og bureaukrati. De er blevet til igennem den dialog, som regeringen har haft med borgere, medarbejdere og faglige organisationer igennem et år, siger hun.

Initiativerne vil blive rullet ud i løbet af de kommende dage. Et tæt samarbejde med regionerne skal sikre, at initiativerne formår at gøre dagligdagen nemmere for medarbejdere i det offentlige.

- Regeringen ønsker at indgå aftaler med regionerne om at nå målsætningerne.

- Vi kan se, at rigtig mange af de regler og registreringskrav ikke er udsprunget fra centralt hold, men fra regionerne, siger hun.

Afbureaukratiseringsreformen har til formål at luge ud i overflødige regler og registreringskrav. Det er første del af den sekstrinsraket, som bliver kaldt sammenhængsreformen.

Regeringen forventer at kunne frigøre mellem 1700 og 2650 årsværk, der skal give medarbejdere mere tid til at løse deres kerneopgaver.

Der er tale om at fjerne administrative regler for i alt fire milliarder kroner fra 2019-2022.

 

FAKTA: De seks reformspor i Sammenhængsreformen har fokus på: 1. Færre regler og mindre bureaukrati i den offentlige sektor 2. Digital service i verdensklasse 3. Bedre hjælp til borgere og familier med komplekse problemer 4. Bedre ledelse og rette kompetencer 5. Et mere sammenhængende sundhedsvæsen 6. Bedre sammenhæng i vejen til uddannelse og job

Tilmeld nyhedsbrev

Læs også

08/4/21 8:14

Politik
Lars Løkke smider kæmpe bombe: Hyrer tidligere Venstre-figurLars Løkke Rasmussen har hyret den tidligere Venstre-figur, der nu gør comeback efter tre års pause fra politik.

23/10/16 7:35

Politik
Morten Messerschmidt sygemeldt på ubestemt tidMesserschmidt er blevet sygemeldt og Dansk Folkeparti har nu øget det beløb, der tilbagebetales, til 2.5 million kroner.

03/2/22 9:31

Politik
Vanvittig løn: Så meget får Barbara BertelsenDet lille webmedie Journalista.dk har undersøgt, hvad en af hovedrolleindehaverne i Minksagen, Barara Bertelsen får i årsløn. Svaret er, at departementschefen og dermed den øverst placerede embedsmand i Statsministeriet tjener langt mere end Statsministeren.

10/5/22 12:28

Europa
Se videoen: Svensk granatkaster pulveriserer russisk tankUkraines forsvar har offentliggjort en video af en russisk tank, der bliver sprængt i luften - angiveligt med en granatkaster leveret af Sverige.

04/5/22 1:56

Kommunalt
P-selskaber skovler formuer ind på ulovlige p-afgifterHvis du klager over en p-afgift, kan det være en god ide at tage sagen hele vejen til Parkeringsklagenævnet.

06/5/22 7:08

Europa
Forsker: Derfor er Ukraine begyndelsen på enden for PutinVerden holder vejret, for vil Putin erklære officielt krig mod Ukraine d. 9. maj? Uanset hvad ser norsk forsker sprækker i Putins ellers så solide greb om magten i Rusland.

05/5/22 2:41

Putin vil ydmyge 500 ukrainske krigsfanger under paradeHvert år fejrer Rusland d. 9. maj med en stor parade - men organisation advarer om, at årets fejring bliver anderledes brutal.

04/5/22 7:34

Politik
Stolt Mette Frederiksen: For første gang i 20 årMette Frederiksen glæder sig over at det nu sker for første gang i 20 år.